Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stávka státních zaměstnanců? Komedie!

Včera jsem se s pobavením podíval v televizi na tu obrovskou stávku bolševických odborů a musím říci, že jsem se opravdu pobavil! Takovýhle festival bolševických projevů a vyhrožování tu už dlouho nebyl.

V zásadě nejsem proti tomu, aby úředníci měli pořádné platy! Jde jen o to, aby také za ně něco dělali. A že můžu všem těm líným odborářům dát pěkných pár příkladů pracovitosti českých státních zaměstnanců. Mám především na mysli pracovitost, jejíž finanční ohodnocení by v privátním sektoru byla čistá nula!

 

Odboráři totiž chtějí poctivý socialismus! Nechtějí rozlišovat mezi pracovitými státními zaměstnanci a těmi co se jen vyčurně vezou. To co vlastně odboráři včera chtěli říci je, že je jim úplně jedno jak kdo pracuje, chtějí aby všichni měli stejně. Pokud by odboráři měli alespoň základní vzdělání a trochu toho obecného přehledu, muselo by jim být jasné, že tyto marxistické způsoby nefungují. A ti starší odboráři by už mohli vědět z vlastní zkušenosti, že tomu tak je. Kdyby raději ti slavní předáci nastudovali trochu psychologie a managementu věděli by, že to co lidi žene dopředu a nutí je něco dělat je především motivace. Tedy stručně řečeno nenároková složka mzdy. A to je přesně to co slavní rudí odboráři nechtějí!

 

Popravdě, odbory jsou přežitkem devatenáctého století, kde svůj opodstatněný význam měli. V dvacátém prvním století, kde je každému už jasné jaký je vztah mezi benefity, odměnou za provedenou práci a výkonností zaměstnance, totální zbytečností. Každý zaměstnavatel se ke svým zaměstnavatelům chová jak nejlépe může a ne proto, že by byl marxista, ale protože má obyčejný zájem co nejvíce vydělat – být co nejefektivnější. Tedy odbory bych zákonem zrušil a ty povaleče co se tam přiživují na těch co poctivě pracují poslal na pracovní úřad. A viděli by jste sami, kolik z těchto „šéfů“ opravdu něco umí! Bylo by to žalostně málo!

 

Nejlepší na té demonstraci z mého pohledu byli soudci krajského soudu v Brně. Nevím jaké máte zkušenosti s tímto soudem vy, ale to co sem si tam zažil a zažívám já je v souvislosti s jejich demonstracemi pořádná komedie. Na tomhle soudě nejsou schopni vyřídit ani triviální věc za 12 měsíců! Jejich argument je, že jich je málo, nemají prostory a nestíhají! Co to ale mě jako občana má co zajímat? Mě se také na finanční úřadě nikdo neptá, jestli mám čas a chuť platit daně na jejich mzdy! Pak se ministr spravedlnosti nechá slyšet, že soudců je nadbytek. Tak co si pak o tom všem má obyčejný člověk myslet?! To si ti demonstranti dělají snad legraci.

 

Řeknu Vám jak to na tom Krajském soudě v Brně je. Soudci namísto toho, aby pracovali a doháněli resty co mají, tak jdou demonstrovat za svoje obrovské platy. Nezajímá je ale zda mají svoji práci včas a pořádně hotovou! Tak kde to proboha jsme? Nemám nic proti tomu, aby měli soudci klidně i dvakrát tolik, ale proboha, ať už začnou něco dělat!!! Krásným příkladem toho, jak to má být je okresní soud v Jihlavě. Tam by ti soudci měli dvojnásobek mít! Za tři měsíce i s obstrukcemi vše vyřízeno! A najdou se i další. A pak přijdou rudí odboráři a jedním vrzem sesypou ty co něco dělají k těm líným darebákům co akorát chtěj peníze bez práce.

 

Dalším příkladem je Státní zastupitelství v Jihlavě, kde nejsou schopni ani dodržet lhůty dané zákonem k vyřízení napadaných věcí! A Krajské státní zastupitelství v Brně pak jen suše stěžovatele odpálí, že je v Jihlavě neutěšená personální situace! No sakra, za to chcete vyšší platy milí odboráři?! Mě personální situace jako občana absolutně nezajímá, platím daně a taky se mě nikdo neptá, zda nemám neutěšenou personální situaci! Okresní státní zastupitelství v Jihlavě dalším příkladem, kde by měli být mzdy redukovány na čistou nulu.

 

A na závěr jednu perlu od Policie, která si ještě sama rozbila vestibul vlastního ministerstva! Ano, už asi víte, policie v Jihlavě, no to je totální banda dementů! Neříkám, že tam nejsou schopní policisti, ti ale vedle těch naprosto neschopných a líných ocasů nejsou vidět – je jich tam opravdu málo! To co jsem tam zažil snad není ani na odebrání platu, to je na zrušení celé pobočky! To že v Jihlavě policisté nejsou schopni vyřešit za rok a půl totální trivialitu bych ještě pochopil, musí na nákupy a pohonit pokuty na převaděči. Co ale totálně nechápu je to, že za ten rok a půl nejsou schopni nic vyřešit a aspoň něco napsat, když jim člověk vše naservíruje na zlatém podnose a už zbývá jen to sepsat a poslat na státní zastupitelství! Nezlobte se na mě, ale to co sem zažil tam lze shrnout slovy jako idiocie, neschopnost, ignorance a totální debilita! A tihle s odpuštěním potomci pak jdou ještě demonstrovat za své platy! Tak konkrétně takovýmhle bych to dal na hodinu a to v čele s jedním nejmenovaným podplukovníkem.

 

Tedy závěrem nezbývá než říci to co již zaznělo, zaplaťme královsky ty schopné, šikovné a co mají zájem něco dělat. A ty vyčuranky, co namísto toho aby něco dělali jdou demonstrovat, propusťme! Raději méně bezpečí nežli srážka s idiotem na Jihlavské policii!

Autor: Petr Ugrin | středa 22.9.2010 14:22 | karma článku: 33,22 | přečteno: 2822x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik