Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ahmadínneřádovi smrdí z úst, pokrytci odchází …

Aneb křivdu další křivdou nenapravíš! Předesílám, že nejsem ani islamista a ani israelský radikál. Jsem křesťan, který se nechutí dívá na to, jak se Obama a jeho nohsledi snaží vyřešit dvě křivdy najednou. Komické, tristní a mnohdy až k pláči je dívat se na snahy evropských a amerických politiků o nápravu věcí, které sami zavinili.

Mnozí hází špínu na toho zamindrákovaného Íránského presidenta Ahmadínneřáda, který se neumí ani pořádně chovat v OSN, ale sami trám ve svém oku nevidí. Jsme daleko od Íránu, jsme daleko od Israele, tak co by nás to vlastně mělo zajímat? Nebo se mýlím?

Mýlím se, a hodně! Jsme to právě a jen my, evropané, kdo svojí koloniální krátkozrakostí, zálibou ve válkách a bezhlavou nápravou věcí, které jsme kolosálně „podělali“, způsobil tuto tragédii. Málo kdo z nás si to však připustí, nejsme přeci Evropané, jsme Češi a není nám nic po tom co si dělali Angličané, Němci či další. Omyl, jsme to i my kdo nese zodpovědnost za tragédii 15. května roku 1948. Pravda, pro někoho tragédi, pro druhého zadostiučinění, jak se na to kdo dívá.

Dá se říci, že to vlastně vše začalo Versailleskou smlouvou v roce 1919. Tam se chamtivost a krátkozrakost vítězů podepsala na dalším vývoji celého dvacátého století. Tato smlouva v zásadě Německo „dorazila“. Německo v troskách, neschopné si samo pomoci a nucené platit reparace krvácelo. To nikoho nezajímalo až do Marshalova plánu, kdy se spojenci po druhé světové válce poučili z důsledků Versailleské smlouvy. No a ke stavu Německa se ještě přidala krize v roce 1928, kdy byla světová ekonomika na kolenou. To byly ideální podmínky pro nástup nacismu v Německu a de-facto i diktatury Hitlera, a to v roce 1933.

Jako mnohokrát předtím, ve zbídačené Evropě (po první světové válce), hledali jsme někoho, na kom by jsme si vylili vztek a nemohl se proti nám dobře bránit. Tak jako mnohokrát před tím, terčem se stali židé. Ať chceme nebo ne, už po staletí to byl tradiční fackovací panák nás Evropanů. Tragické, ale je to tak. Měli bychom se stydět. Dobří v pogromech byli Rusové, Angličani, Češi si taky nezadali, ale Němci to dotáhli k dokonalosti. A právě tam vznikla ta křivda, která následně vedla ke vzniku Israele.

Po válce, když všichni viděli jak jsme to tentokrát ale už hodně přehnali, se zastyděli a zcela oprávněně si řekli, že křivda, na židovském národě byla už tak obrovská, že ji musíme napravit. Do tohoto momentu se vším souhlasím. To co se spáchalo na židech za ty staletí a pak v letech 1933-1945 je naprosto mimo rámec jakéhokoliv chování člověka. Takhle se nechová ani zvěř!

Co ale Evropané vymysleli jako nápravu je snad i srovnatelné s tím co provedli židům! Palestinci, mimochodem nazvaní po největším nepříteli Israele, Pelištejncích, byli lidé, kteří na území dnešního státu Israele, žili již od dob Římanů. Za ty staletí se promíchali s dalšími národy, tedy čistokrevní Pelištejnci to určitě nejsou. Tito lidé se po pádu Otomanské říše v roce 1917 dostali pod koloniální nadvládu Britského impéria. Britové tuto kolonii nazvali Palestinou. A od roku 1933 tam umožnili odchod židům namísto toho, aby si je nechali v Anglii. Z pohledu židů to bylo naprosto skvělé! Již od dob císaře Hadriána a povstání Bar Kochby tam prakticky nežili. Ale zemí zaslíbenou Israel zůstal, tedy ideální destinace!

V roce 1945 bylo židů v tehdejší koloniální Palestině již tolik, že se začali „otesávat“ s „domorodými“ obyvateli. Palestina byla na pokraji občanské války. To dělalo Britům starosti, protože dělat rozhodčího takovýmto dvěma zarytým nepřátelům bylo značně nákladné! "A tak Evropané přišli s myšlenkou státu Izrael jako odškodnění za zvěrstva, které jsme na nich spáchali." Předešlá věta není úplně přesná, proto jsem ji dal do úvozovek. Byli to ale Britové, kdo přišel s návrhem na rozdělení do OSN a to 15. 5. 1947. Pěkní srabíci ti Britové! Opět toto vše je v pořádku a za zvěrstva se platit má. Ale to jak jsme to šalamounsky vyřešili je na další facku! A za co? Za Plán OSN na rozdělení Palestiny z 29. 11. 1947! Raději než řešit vyrobený problém, tak to rozdělíme a bude pokoj. Nebude!

A tak 15. května 1948 vyhlašují židé (Ben Gurion) izraelský stát a OSN to posvětí. Z pohledu vítězů války ideální řešení. Nepřišli jsme ani o m2 půdy, nemusíme se starat o židovské obyvatelstvo a problém „odškodnění“ je vyřešen. To že ale na úkor někoho třetího nás už vůbec, ale vůbec nezajímá! V českém pojetí to byl pořádný Mnichov 1938. Nevím jak bychom se na to dívali, kdyby po válce anektované území Československa zůstalo dle Mnichovské dohody Němcům? Chovali by jsme se úplně stejně! Ani Češi, stejně jako Palestinci vyhlášení státu Israel, nikdy neuznali Mnichovskou dohodu a bojovali, tedy aspoň se o to snažili.

A jsme u té řežby, která trvá až dodnes. Palestinci se logicky a po právu brání. Židé taktéž brání svůj sen starý více jak 2000 let a nejsou schopni se rozumně dohodnout. Jasně! Znamenalo by to ústupky na obou stranách, kompromis. Palestinci jsou Arabové a protože mají společného nepřítele, Israel, drží více či méně spolu. Ostatně staletí žili ve společném státe, Otomanské říši. Kdyby ho však neměli, tak by se suverénně pobili mezi sebou navzájem a tím si můžete být jistí, jako že dýcháte!

Evropané tedy tím, že spáchali nevídané zvěrstvo, udělali další a nyní se snaží vše napravit. Neuvědomují si však, že tací jako Usáma bin Ládin či ten prostořeký Ahmadínneřád jsou právě a jen jejich produktem. Pak přijde nějaký Obama z Havaje a dělá co může, aby vše napravil, je to doslova Don Quijote! Hořící benzín se opravdu blbě hasí. Obzvláště když se obě strany konfliktu chovají jako zamrzlí puberťáci a namísto toho, aby hledali kompromis, ještě si dělají naschvály. A nedělejte si iluze, Izraelci jsou v naschválech daleko větší machři než Palestinci. Ostatně terorismus vymysleli právě Israelci, islámští extrémisté už jen kopírují bez toho aby přiznali autorská práva tomu, komu náleží.

A pak přijde rok 2010 a valné shromáždění OSN. Tam promluví prostořeký produkt zločinů západního světa, Ahmadínneřád a všichni ti, kdo mají ruce od krve, včele se zástupci Izraele odejdou ze sálu. Jak pokrytecké a tristní to muselo být! Hrajem si na bohatý, rozvinutý a vzdělaný západní svět, ale na výtvory našich vlastních zločinů se už podívat nedokážeme! Hanba nám!

Autor: Petr Ugrin | pondělí 27.9.2010 9:00 | karma článku: 12,10 | přečteno: 1149x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Rozstřel Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik