Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Problémy Eura? Výmluvy!

Už mě opravdu štve, jak všichni ti chytráci, včele s naším narcisem, mají spoustu chytrých keců o tom jak bylo euro špatnou myšlenkou! Euro tu je a tak by bylo daleko lepší a efektivnější popřemýšlet o tom jak jej dát dopořádku a užívat benefitů této, podle mě, dobré myšlenky! Kálet na hlavu těm co euro prosadili umí s odpuštěním každý pitomec!

Kde je ale problém eura? Vidím jej především v osobní touze po moci a prospěchu vlastní kapsy právě těch, kteří na euro jen kálejí. A je jedno zda to jsou novináři či politici nebo dokonce někteří ekonomové! Nejhorší však na tom všem je, že tito lidé svoje touhy po moci a penězích schovávají pod roušku nacionalismu! Tohle je ale fakt nebezpečné a nejraději bych tyto lidi zavřel do hlubokých kobek středověkých hradů. Tam totiž patří!

Proč je nacionalismus tak nebezpečný? Vždyť války v evropě za posledních 500 let, pokud pominu rodiné rozepře evropských monarchů minulých století, byly způsobené v drtivé většině právě tímto nacionalismem! Kecy našeho narcisa o národní hrdosti a podobně zavání jen a jen další válkou a rozvalem evropy. Proč vlastně postupně vznikala EU? Protože právě tomuto nacionalistickému braku bylo třeba předejít. A teď, když příjdou problémy, tak namísto toho, abychom všichni zatáhli za jeden provaz a vzdali se chtíče po moci, se ve stylu našeho narcisa budem hnát za národním uvědoměním a tak nebezpečným nacionalismem! Pozor na to! Národ a jeho uvědomění je přežitkem první poloviny dvacátého století a je třeba se dívat trochu dál na východ, než zpět na Dobrovského, Jungmana nebo dokonce poslouchat našeho furera Klause! Všichni stejně uměli německy … proc?!

Euro považuju ja velmi dobrý nápad, který právě ztroskotal na neschopnosti vůdců jednotlivých zemí vzdát se moci a prospěchu své vlastní kapsy. Kdyby totiž existovala centrální vláda, bylo by těch problémů daleko méně! Ono totiž je pohodlné využívat bebefity společné měny a z druhé strany tomuto benefitu bourat základy. A to se přesně stalo! Řeci, Portugalci, Španělé, Italové a mnoho dalších si užívalo síly společné měny a na její úkor se zadlužovali. Ano, namísto toho, aby se zachovali jako dobří hospodáři a svěřili moc minimálně nad eurozónou jedné vládě, tak pěchovali své kapsy a leštili svá ega. A nyní všichni musí nést následky tohoto chování, které bylo léta schováno pod rouškou národních suverenit a podobného braku!

Euro je silné a je schopno přežít tento průšvih bez ztráty květinky, to by ale museli ti co lpí na své moci ustoupit a svěřit tu pochybnou národní suverenitu jedné vládě. A je úplně jedno, zda bude v Bruselu nebo v Berlíně. Nejhorší na tom všem je, že namísto toho, aby milí zlodějští politici stáhli ocas mezi nohy a rozhlédli se po světě, nadále řeší ty své žabomyší války. Krásným příkladem je dohadování o bezmocné vládě v Řecku, Beruskóniho leštění údu v Itáli a tak dále. Nikdo ale už nevidí celou věc v tom globálním měřítku!

Jen pro příklad, EU má o cca 100mil obyvatel více než USA a má tak mnohem větší vnitřní trh než USA. Celá EU je o cca 20% méně zadluženější než USA, USA stále funguje a své dluhy zaplatí! Nikdo nevidí, že tyhle žabomyší války nahrávají Číně a ta se už nemůže dočkat toho, jak si z nás udělá svůj exportní trh braku a všeho šmejdu co se tam vyrobí! Kdyby došlo konečně k federalizaci EU, tak na tom bude sakra dobře a vše zvládneme levou zadní. Tomu ale brání právě ty starosti o vlastní kapsy a ega jednotlivých politiků skryté pod rouškou nacionalismu! Přesně takové politiky bychom měli postavit rovnou ke zdi a bez míření střílet!

Ano, nyní se najde spousta chytráků v čele s naším narcisem, kteří budou hlásat myšlenku češství a národního uvědomění. Tak těm mohu pouze vzkázat: „ Na češství Vám Čína sere kamarádi.“ A pokud se EU rozbije, pak počítejte s tím, že pokud někdo bude schopen s Čínou či jinými velmocemi jednat, tak to právě a jen budou ti nenávidění němci! A nějací češi, ti buď budou držet zobák a šlapat, nebo se můžou na těch svých pastvinách tak akorát pást! S velkými a hrdými čechy se opravdu nikdo bavit nebude!

To co je důležité je zachovat si úctu k sama sobě, přiznat si naší nicotnou sílu (ekonomickou či vojenskou) a nikoliv si pěstovat hrdost a na úkor svých dětí údy si leštit. Hrdost nás dovede akorát ke krachu a bídě. Sdílíme mnoho kulturního a myšlenkového s těmi silnými a tak se k nim přidejme i za cenu ztráty vlastní suverenity! Jinak dopadnem jako bobek, který si kos Čína zobne ke snídani a hlavou mu akorát prběhne myšlenka toho co to bylo za chuť výkalu válejícího se přímo před ním! A už vůbec nepostřehne tu tříbarevnou českou vlajku hrdě se tyčící z toho na zemi ležícího mini bobku!!!

Vzpamatujte se lidi! Tohle nené legrace, češství si k večeři nedáte!

 

Autor: Petr Ugrin | čtvrtek 10.11.2011 10:20 | karma článku: 14,20 | přečteno: 1249x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik