Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pro koho pracujete pane premiere?!

Pro koho krucinál pracuje náš pan premier?! Podle toho jak nabízí Anděle diskuze o Temelínu, tak nelze dojít k jinému závěru než, že pracuje pro ČEZ! Pak ale nepředsedejte vládě a přiznejte veřejně barvu! Nevím o tom, že by jste měl jakoukoliv smlouvu s ČEZem ač to tak vypadá, když za něj lobujete! Nebo jsem snad trefil do černého?

Jaderná elektrárna Temelínfoto: Jaroslav Sýbek, MF DNES

Absolutně mi uniká, jak můžou politici jako pan Nečas či jeho nohsledi jako Kuba prosazovat dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Svět se zbláznil! Pokud je mi dobře známo, tak ČEZ je akciová společnost a tedy i právní subjekt soutěžící na volném trhu, nikoliv stát. Bohužel tomu ale asi tak není a ČEZ je soukromý podnik některých politiků a jsou z něj dobře placeni. Přeci není možné, aby stát prosazoval zájem nějaké akciové společnosti! No do řiti, já taky jednu akciovku mám a chci aby její zájmy pan Nečas prosazoval! To se ale nestane, protože u mě žádná brebenda nečouhá!

Pan Nečas a jeho nohsledi udělali energetickou koncepci státu a její základ položili na zájmu jedné akciové společnosti namísto toho, aby vytvořili neutrální dokument, který bude koncepcí pro nastavení pravidel volné konkurence. Tedy decentralizované sítě výroben elektrické energie. A je úplně jedno, zda to budou OZE, paro-plynky či spalovny uhlí či jiného bordelu. Z toho by moc brebend neměli! Jasně monopol ČEZu podporovaný vládní elitou je dobrý obchod pro obě strany, ale už né tak dobrý pro zbytek společnosti!

Nejsem odpůrcem jádra a taktéž nejsem odpůrcem OZE. Nicméně pokud budu používat selský rozum, musím dojit k závěru, že decentralizovaná sít výroben elektrické energie je daleko bezpečnější než sedět na jednom Temelínu, který když zhasne, zhasneme i my. Nedej bože, aby někdo ustřihl dráty rozvodu elektřiny od něj. To by ale znamenalo upravit distribuční síť, což ČEZ nechce, protože by ztratil monopol. Stojí to taktéž hodně peněz a dotace, které EU na toto poskytuje si přece nemůžeme dovolit vyčerpat, to už by v Bruselu bylo pozdvižení, kdyby Češi začali pořádně čerpat!

Funkce státu v tomto případě by měla být v nastavení podmínek dostavby a nikoliv jejího prosazování! Nechť úřady řeknou co mají za podmínky počínaje stavebním úřadem a dále pak ministerstvem ŽP, popřípadě průmyslu, SUJB a všemi dotčenými orgány státní správy. Nakonec ať se k tomu vyjádří dotčené obce a pokud žadatel – ČEZ splní veškeré podmínky, nechť si Temelín dostaví!

Ať si ČEZ spočítá co ho bude dostavba stát a to od začátku dokonce, tedy od první studie až po konečnou likvidaci odpadu a pokud to pro něj bude pořád zajímavé, ať si Temelín dostaví a hlavně za své peníze! Jednoduché jako facka! Pak není potřeba, aby do toho strkal nos pan premiér či jiní politici co očekávají pouze úplatu za svoji podporu. A že neočekávají milion, to se spolehněte, tyhle brebendy jsou v miliardách!

Už úplně čuchám jak si ČEZ společně s politiky vše prosadí, udělá projekt, který nebude brát v úvahu následnou konečnou likvidaci odpadu, udělá si vyběrové řízení pro kamarády, kde to solidně předraží a nakonec požádá stát o záruku! Ano, záruku za úvěr nás všech. A až se zjistí, že to byla ta nejhorší investice v dějinách ČR, tak budou dnešní politici v Belize a zase to zaplatíme my. Bože, to je tak děsivý tunel zralý na Řád bílého lva! Pokud stát ČEZu záruky nebo peníze dá, jsem si jistý, že podám na Český stát žalobu, aby mi takovýto servis taktéž poskytl, nebudu pak mít problém si půjčit na cokoliv … a jestli to vrátím? To podle toho jestli svým závazkům dostojí i ČEZ!

Jen pro Vaši informaci, výjimkou v novém zákoně o veřejných zakázkách jsou energetické firmy, které nemusí dokládat vlastníka či jiné náležitosti platící pro ostatní. Dobře si to hoši připravil, dobře. Topol, Dalík a další kumpáni mají cestu na tunel Temelín volnou!

Pane premiére, páni politici, přestaňte už konečně pracovat pro ČEZ a začněte pracovat pro tuto zemi! Přestaňte diskutovat s kdekým a věnujte se svojí práci, tedy nastavováním pravidel!

Editace, doplnění k některým příspěvkům v diskusi:

Autor: Petr Ugrin | pondělí 28.11.2011 18:19 | karma článku: 17,91 | přečteno: 1160x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik