Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jen mít nervy ze železa milá vládo, …

… tak bych se zachoval stejně jako Irové, kteří se na daně z vysoka pěkně vykáleli. Chápu je a tleskám jim! Nevím však, zda důvod našeho případněho konání by byl stejný jako v Irsku. Přečíst si o tom můžete zde.

Občanská neposlušnost je silná zbraň a náš policejní stát si to dobře zařídil tak, aby naštvaný občan i přes sebevětší vůli moc možností k občanské neposlušnosti tak, jak ji předvedli Irové, neměl. Kolik daní nosíte na finančák sami? Drtivá většina lidí, která daně odvádí tak činí skrze svého zaměstnavatele či jiným způsobem tak, že vlastně se zasláním peněz státu vůbec nepříjde do styku. Krásným příkladem je i ono tolik diskutované DPH. Odpovědnost za odvod nese někdo jiný, než skutečný plátce. Je to logické, stát se tak efektivně vyhýbá občanské neposlušnosti na poli placení daní. Když jsem si přečetl onen článek popisující irská daňová přiznání od Mickey Mause, pousmál jsem se nad tím co mohou udělat Češi. Nic! Snad krom daně z nemovitosti jsem nenašel jedinou daň, kterou bych přímo jako plátce hradil státu. Škoda! Taková občanská neposlušnost může být dobrý vzkaz tam nahoru, byť následky v našem policejním státě by byly asi docela fatální!

Zde něco podobného možné moc není, to ale neznamená, že to nejde! Ústavní zřízení naší kocourkovské estrády zná nástroje, jak se efektivně bránit státu, je to ale o nervy a člověk musí mít nějaké peníze. Ostatně, nebyl by to bezprávní stát ta naše země, kdyby zde měl každý objektivní přístup k justici? Naše ústava včetně její součásti, Listiny základních práv a svobod, má nástroj, jak se státní mašinerii vyhnout, ale není rozhodně pro každého. Článek 4, odstavec 1., jasně říká: "Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod." Má to ale háček, nejdříve musí stát „prokazatelně“ porušit Vaše práva a potom se můžete domáhat vrácení toho co jste odvedli. Prokázat to však musíte Vy a stát se bránit vůbec nemusí, stačí když hodí pár klacků pod nohy. Opět, hra na rovného občana a rovnější stát. O zápočtu povinností vůči státu už ani nemluvím, je to zakázané. Co je ale naprostá drzost, je možnost státu exekuovat bez rozhodnutí soudu! Bohužel tu není stát pro občana, ale ovčan pro stát, nebo snad pro kmotry a kmotříčky?!

Kdybych nebyl srab, nezaplatil bych státu ani tu daň z nemovitosti. Bohužel ale takový nervy nemám a tak jsem stát pouze zažaloval o vrácení odvodů v souvislosti s porušením Listiny. Pominuli skutečnost, že mě soudkyně nechala žalobu přepracovat z ryze formálních důvodů, znova podaná a opravená žaloba se na Městském soudě ztratila. Kdybych se po 4 měsících nesháněl po čísle jednacím, dodnes by hnila ve skříni a prášilo se na ni. Když tedy soud začal konat, nejprve mě nechal opět žalobu doplnit, čistě formálně a zřejmě z duvodu, že se jim nechtělo počítat úroky dle vyhlášky. No, i to jsem zkousnul a za další dva měsíce přišlo vyjádření od žalovaného, kde krom odkazování se na jakési právní normy, které jsou podřízeny zákonu ústavnímu a Listině, konstatovali, že jsou chudáci a že je šikanuji. Nevím, ale spíše mám dojem, že to bude naopak! No uvidíme, nervy jako Irové nemám, ale státu neuhnu, i kdybych měl jit až do Štrasburgu, na to nervy mám.

Tak co milí spoluovčané, jak dlouho se ještě necháme holit? Kmotři už mají solidní fabriky ve Švajcu a jiných rájich na zpracování naší vlny a my jen bečíme jak stádo na salaši! Nepůjdem do toho jako Irové, na vzdor všem Kalouskovinám? Všechny nás zavřít přeci nemohou, protože by nebylo pak z čeho krást!

Autor: Petr Ugrin | pondělí 2.4.2012 13:38 | karma článku: 24,02 | přečteno: 1373x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26,  aktualizováno 

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  12:47

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Jste pryč, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik