Petr Ugrin

Broboha, už nic nepodporujte a nezlepšujte!

3. 09. 2013 11:05:56
Jo, tak už nám to začalo. Podpoříme mladé rodiny, důchodce, Máňu Novákovou a hlavně vlastní kapsu. Docela se bavím, jak ty předvolební hesla jdou tak pěkně k sobě, asi jako stejné póly magnetu. Však s trochou hrubé síly se dá i tento odpor překonat.

Pro pobavení zde postavím proti sobě pár předvolebních hesel, která jsem už zaregistroval a opravdu mě pobavila. Musím uznat, že největší přeborník je ČSSD, ale ani ostatní nezůstávají pozadu. Tak například Bohůš a jeho parta chce obnovit valorizaci důchodů. Hele, pokud to bude o 65 kaček ročně, bude to dobrá zábava dívat se na ty dravé důchodce dopoledne v supermarketu, jak urvou každý den rohlík navíc. Je to přeci jen dvě a půl miliardy ročně. No, sice je už v důchodovém systému díra (40 mld.), ale ta se dá zalepit. Jak? No zvýšením odvodů, zrušením jejich stropů a nebo zvýšením daní. No proč ne, daně už tu máme celkem dost vysoké, tak proč ještě nepřitlačit, ještě je kde brát! Bohůš a jeho parta však neřekla, že aby to stačilo na zalepení té díry v důchodovém systému, budou muset vzít svým voličům a těm mladým rodinám, co je chtějí tak moc podporovat.

No co, však Bohůš to už nějak zařídí. Jen mi nějak nejde do hlavy jak chce ten Bohůš a jeho parta zařídit lepší výběr daní? Když ty daně a odvody zvedne, oni to pak lidi a firmy budou legálně očůrávat ještě víc. Jo já zapomněl na ty pokladny a další vymoženosti. Však to by trocha pomohlo, ale nebylo by lepší, aby lidi a firmy ty daně chtěli platit? Jo, to by bylo fajne, ale když už jsou tak vysoké, tak to asi nepůjde. Ono by totiž nebylo na tu podporu mladých rodin, podporu školství, kde se nebude škrtat, ale o navýšení nepadlo ani slovo. Však Bohůš a jeho parta umí tahat peníze i z klobouku, nejen z lidí.

Nejlepší Bohůšova hláška ale je bezkonkurenčně ta o těch pracovních místech. Jo, to je prostě bomba! Tož Bohůš a jeho parta zařídí nová pracovní místa a píše to i v programu, že prý zpřísní kontrolu potravin a sníží cenu energií. Jo to bude zase nových pracovních míst na ouřadu. Však co, sliby se mají plnit! A na ty místa na které už ouřad stačit nebude, tak na ty si půjčíme penízky, nebo je vytáhneme už z klobouku a narveme to do nějaké té státní zakázky, však strana se musí nějak financovat, o tom by vám mohl Dr. Rath povídat, však Vás má taky hodně ráth. Kdo pak bude řešit ten dluh po tomhle už Bohůša zajímat nemusí, to bude u válu zase ta Nečasova ODS, která zase zařídí tu recesi ... nuž co, však to zaplatí ovčan, i ten co volil Bohůša.

Abych nebyl tak zlý na Bohůša a jeho partu, musím dodat, že ani ostatní nejsou o moc lepší. Snížení cen energií, podpora zaměstnanosti a kde čeho. Někteří ale jdou ještě dále a přinesou i lepší perly ...

Jo, zaujalo mě to heslo ANO, které říká, že zvýhodní absolventy a lidi po padesátce v zaměstnání. No super! A co ti co nejsou absolventi a do padesátky mají stále daleko? No že by se nám nafoukl pracovní trh? No, to je pěkná blbost! Každý věk má své a zvýhodnění jednoho je vždy na úkor druhého. Tohle je prostě klasika ...

Kdyby ti politici v honbě za hlasy namísto populismu poslouchali lidi, kteří o tom něco aspoň ví. Někoho jako je třeba Aleš Michl nebo i další. Zjistili by, že než něco/někoho podporovat nebo vylepšovat by bylo mnohem lepší, kdyby stát přestal vymýšlet voloviny a vše pořádně zjednodušil. Jednoduché právo pochopitelné pro všechny, jednoduché daně, jednoduchá státní správa a hlavně pořádné školství, kde nejde o ty interaktivní tabule, které se nakupují za dvojnásobek ceny obvyklé, ale o pořádné platy učitelům, aby se tam vyplatilo jít i těm schopným a šikovným jenž tak strašně chybí.

Už prostě nechci poslouchat jak se podpoří to a tamto. Už nechci poslouchat jak se co vylepší. Prostě jen chci, aby mi stát a jeho úřady už konečně daly pokoj s těma pitomostmi co pořád řeší! Možná bych pak i šel na finančák s úsměvem. Toho se ale tady v tomhle státě, na rozdíl od rovnosti v chudobě, nedočkám. Škoda, méně populismu a více zdravého rozumu by to chtělo ...

Autor: Petr Ugrin | karma: 28.17 | přečteno: 1140 ×
Poslední články autora