Hůře už být nemůže. No, může ... pane Mitrofanove!

Česká televize, které každý měsíc pošlu příspěvek i já, opět nezklamala. Včerejší Události, komentáře nezklamali. Po výstupu pana Mitrofanova jsem nabyl dojmu, že jsem úplný idiot a nechápu oč tu běží.  

Dělat z lidí idioty panu Mitrofanovi opravdu jde dobře, ostatně je to komentátor, který vidí svět zřejmě tak úzce, že už mu nejde o nic jiného, než udržet staré pořádky při životě a to i za situace, kdy lidi nazve "špatnými", hloupými či dokonce - zaobaleně i idioty. Prostě lidi, kteří podle něho nepřemýšlí!!!

Panu Mitrofanovi by asi vyhovovalo, kdyby u válu zůstaly strany jako ČSSD, ODS, TOP, KSČ. Jasně dál by mohl komentovat ten hlavobol a podobné chování. Nebo snad staré pořádky panu Mitrofanovi vyhovují staré pořádky jsou tím pravým důvodem?

No, pane Mitrofanove, bohužel přemýšlím. Vystudoval jsem vysokou školu, podnikám a mám rodinu. Dle lékařských měřítek mám do idiocie dost daleko! A proto hodím ten lupen co mi náleží Babišovi ... To že tomu nerozumíte, je čistě Váš problém, to že neumíte číst a tedy i přečíst program ANO o kterém asi netušíte, že ani neexistuje, je jen a jen Váš problém!

Zde je odkaz na ten program, co podle Vás neexistuje: http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/program/resortni-program/

Abych Vám krok po kroku vysvětlil, proč jsem se rozhodl pro tuto volbu a Vy jste konečně pochopil, že i lidé, kteří přemýšlejí nemusí volit jen zavedené strany typu ODS, TOP, ČSSD, KSČ ... tedy kmotrovská uskupení.

ODS - Strana kmotrů Janouška, Béma, Topolánka a dalších, která za 7 let své vlády nedokázala nic jiného, než socialisticky odkývat zvýšení daní, házení klacků pod nohy živnostníkům a podnikatelům a absolutní absence ideí a snahy něco dělat. ODS je banda lumpů zahleděných do sebe sama, která nedokáže pochopit, že takto to dál dělat nejde. Ostatně paní "premiérka" Mirka je toho zářným příkladem. Krom plivání na ostatní vlastně nic není ani schopna říci. Tomuhle já říkám posmrtná křeč.

TOP 09 je strana, kterou jsem zvolil posledně v naději, že se to tu konečně zlepší. Naivně jsem přehlížel i pana Kalouska. To co tenhle hlupák ale předvedl, mě stálo opravdu hodně peněz. Jeho změny DPH uprostřed hry byly vražedné a dodnes čekám na plody své odvahy pracovat, investovat a o něco se snažit ... dosud bral jen stát. TOP slibovala nezvyšovat daně, slibovala zjednodušit podnikatelské prostředí, slibovala "štíhlejší" stát a s tím spojené úspory ... nic z toho nesplnila a dnes jen plive kudy chodí a na to jsem obzvláště alergický!

KSČ nemá snad ani cenu komentovat. Tyhle rádoby inženýry práva na první práci nebo blaha pro všechny za mé peníze volit nebudu, protože mě zbyla ještě trocha zdravého rozumu.

ČSSD bych možná i hlas dal, ač jsem "pravičák" jako poleno. To ale jen z čiré škodolibosti. Nicméně po tom co jsem na vlastní oči viděl, jak soudruh Hašek a Sobotka kradou, perou špinavé peníze přes různé firmy, aby nakonec zaparkovali peníze u svých "podržtašek" advokátů v z Tíšnova, neexistuje jediná šance, že bych to těmhle lumpům hodil. Páchání dobra za mé peníze opravdu nechci, obzvláště pokud je to pro dobro kapes těchto lumpů. A to ani nemluvím o migraci odborových předáků, kteří krom krásných keců v životě nic nedokázali. ČSSD, pokud se dostane k válu, nakonec zjistí, že není z čeho financovat jejich bohulibý program dárků a podpor. Proč? Protože každý rozumný člověk co vlastní tvořivou prací peníze vydělá udělá maximum proto, aby se k nim tihle hoši nedostali. A to i za cenu porušování zákonů ... však právo v téhle zemi neexistuje a bez problémů lze natahovat trestní řízení na léta po kterých přijde amnestie a je to zase vyřízeno.

A proč tedy ANO? No, jak řekl pan Fendrych, je to risk. Ale to riziko je přiměřené potencionálnímu výdělku. Taky mám obavy, že se ANO rozsype jako veverky, taky mám obavy, že tam nalezlo hodně korýtkářů ... To je ale starost pana Babiše a pokud chce uspět, musí toto uřídit. Rozhodně na to má. A pokud to neuřídí a rozsype se to, no furt lepší než ty zavedené strany. Cením si snahy více jak planých populistických keců nebo plivanců ze strany těch "zavedených" lumpů ...

Výsledek se ale dá předpokládat, bude to pěkná plichta. Je tu stále dost lidí co podle pana Mitrofanova přemýšlí a hodí to ODS nebo TOP a je tu i dost lidí kteří přemýšlet nechtějí, nechtějí si dělat starosti a raději se svěří do péče ČSSD nebo KSČ. Dluh dále poroste, lidí co budou chtít podnikat bude méně a tím i těch slibovaných pracovních míst a nakonec to skončí tak jako v Řecku. Otázkou ale je, zda to bude chtít Merkelová zalepit. Jediné co mě těší je, že na rozdíl od většiny lidí v této zemi mohu sbalit kufr a odejít tam, kde si mé snahy postarat se sám o sebe, svou rodinu a zaplatit daně budou vážit daleko více a poskytnou mi i nějakou tu protislužbu jako fungující soudy nebo minimum administrativy.

Tedy já to risknu a hodím to Babišovi, protože když to nevyjde, bude to stejné jako hodit to těm "zavedeným" a pak mi stejně nezbude nic jiného, než sbalit kufry a že existují místa, kde mají zájem o vysokoškolsky vzdělané lidi s chutí něco vytvářet ...

A teď už jen čekat na ty řeči v diskusi o tom kdo mi to vzdělání zaplatil a co všechno jsem od tohohle socialistického ráje dostal .... no, popravdě už jsem to i s úroky na daních zaplatil několikrát a je problém těch co volí zavedené, že se to namísto k nim dostalo k Bémovi, Haškovi a jim podobným ...

 

Autor: Petr Ugrin | úterý 22.10.2013 9:51 | karma článku: 20,76 | přečteno: 1162x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98