Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

prezent

24. 9. 2010 18:30
Re.Volební právo odborářů...

Pokud lidé celý život daněmi přispívají na své důchody, zdravotní pojištění které zpravoval stát,měl by stát garantovat přiměřenou částku jak pro nemocné,tak i pro důchodce.Tu zodpovědnost státu asi můžete těžko popřít.Pokud by si lidá místo daní ukládali na svůj účet bylo by to  něco jiného.Bohužel stát přišel o peníze

ve zpackané privatizaci,v rozsáhlém tunelování a předražených stáních zakázkách.Teď chce ještě lidi,kteří to nezpůsobili připravit o peníze.Je to snad morální.ˇJejich životní úrovně se to nedotkne. Zejména soudci jsou vrcholem morálky,stávkovat nemusí.Snížení platu si soudně zamítnou.Máme tu opět lidi několika kategorií a tak co je dovoleno bohovi,není dovoleno volovi.Rv

0 0
možnosti
RK

romualda

24. 9. 2010 14:05
minulo účinkem

Mám obavu, že toto by se minulo účinkem, nebo spíše by to výsledek voleb ovlivnilo naopak, než si přejete. Např. studenti ze systému berou a volí většinou pravici, což je až paradoxní. Důchodci volí toho, kdo jim zrovna slibuje - vím o mnoha, kteří volili v roce 2006 pravici kvůli slibu 1000 Kč k důchodu. Lidi, kterým se nechce pracovat, je mnohem méně než si myslíte a většinou volit nechodí a takoví lidé tu jsou už nějakých 17 let, ať vládne pravice nebo levice.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

24. 9. 2010 13:32
To je ale grafomanský výtvor!

;-O;-€8-o;-):-P;-(:-/;-D:-(Rv

0 0
možnosti
C

certik_bertik

24. 9. 2010 12:38
nerozumím

jaké je vlastně resumé vašeho článku

0 0
možnosti
K

klatil

24. 9. 2010 12:25
Privatizacni baronku

a NHS na vsechny thatcheristy !!!!!!! ;-DRv

0 0
možnosti
VT

Betio

24. 9. 2010 12:15
Trefa

Já dávám karmu!R^

0 0
možnosti
JP

Já_Brtník

24. 9. 2010 12:09
Přípodotek

Vážený autore, volební právo vázané na jakékoliv příspěvky do systému má svou a ne nepodstatnou mušku zvící dobře vykrmené masařky. Je jí nutnost prokazovat onen příspěvek. Čili naprostou ztrátu anonymity voleb. Ke každému hlasu bude nutno připojit přesnou identifikaci hlasujícího, včetně jeho majetkových poměrů , tedy alespoň těch, které volební právo ovlivňují. Dále díky zhusta používané "daňové optimalizaci" byste docílil eliminaci hlasů většiny podnikatelů, studentů, důchodců a matek na mateřské. Výsledky takto upraveného elektorátu by byly pro Vámi adorovanou pravici dost tristní. Těch pár eliminovaných příjemců sociálních dávek by Vám to asi nevytrhlo. Takže kouzlo nechtěného. Nebylo by lepší dřív myslet a pak psát?

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

24. 9. 2010 12:38
Re: Přípodotek

Otázkou je, zda by podnikatelé poslze optimalizovali, když by zjistili, že se vzdávají možnosti něco ovlivnit. Co se studentů týká, ti "čerpají" a jakmile dočerpají, je velká pravděpodobnost, že budou přizpívat ... a čím vyšší a dražší vzdelání, tím reálně i více přizpívají. A matky na mateřské? Mam tam manželku, a věřte mi, že jí je nějaká politika uplně u zadní časti těla ... je ráda, že stíhá dvě malé děti.

A co se týká anonimity voleb? Řekněte mi, proč bych se měl stydět za to koho volim? A pokud jsem majetek nabyl bez pletich, podvodů a lyšáren ... pak se k němu i přihlásím ... tedy tento argument vidím jako llichy. A jen pro info ... muj hlas sel TOPce ... abych nebyl farizejec ... ;-)

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

24. 9. 2010 11:49
Jinak upírat někomu právo účastnit se

voleb je extrémismus a je to prostě neakceptovatelný. Navíc je to i projev neskutečné hlouposti, nízké inteligence a nenávisti. Takový člověk si řekne: je to spravedlivý přece! Kdo bere málo, ten nemá rozhodovat! Nebo jeho hlas má po právu nižší váhu. Vzdělaný a aspoň trochu inteligentní člověk ihned vidí jaká cesta do pekel by to byla, jak je to zneužitelný, děravý atd. Elitářská společnost, která si časem odhlasuje cokoliv a zotročí slabší rozhodně není ta cesta. Křehká rovnováha sil je daleko prospěšnější.

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

24. 9. 2010 12:43
Re: Jinak upírat někomu právo účastnit se

Neřekl jsem, že kdo vydělává málo nemá volit! Řekl jsem, že kdo do systému nepřispívá a využívá jej, ten by to právo mít neměl. Ano, máte pravdu v tom, že se mi elitářská společnost, která nebrání šikovným se mezi elitu dostat, příjde jako lepší volba, nežli drahá, zkorumpovaná a velmi neefektivní demokracie. Tím ale nechci říci, že lidé nemají práva, mají je a mají je daná základní listinou lidských práv. To se ale s elitářskou společnosti vůbec nevylučuje. Ostatně i monarchie, ne zrovna ideální příklad, byla taktéž elitářskou společností a fungovala daleko efektivněji, nežli ta naše zkorumpovaná demokracie ... vláda všech a nikoho ...

Ono v konečném důsledku i ta naše zkorumpovaná demokracije je elitářskou společností. Nicméně elitu nezajímá budoucnost, ale aktuální stav jejich kont ...

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

24. 9. 2010 11:41
Služba nebo chůva

Je mi jasný co tím autor myslí, ale takhle jednoduchý to není a nikdy ani nebude.Podle mě má bejt stát obojí a jediný na co je potřeba dbát je to, aby se s veřejnými penězi naládalo efektivně a aby byla do toho systému zapojena pokud možno celá společnost.Dnes na stát dělá pouze část obyvatelstva a část se vůbec nepodílí (někteří opravdu vůbec a někteří čerpají různými formami více než přispějí).Bohužel levicová politika v lidech zakořenila to právo "nepodílet se a čerpat" a ti lidé se toho prostě nebudou nikdy chtít vzdát a vždycky tady bude jejich levicová strana, která je v tom podpoří. Pravicová politika toho využívá ve svůj prospěch a nemá zájem to myšlení vymýtit (max. jen na oko)-jim to vyhovuje, dokud budou ti co si myslí, že se podílet nemusí, budou tu i naštvaní co se podílejí a tito naštvaní jsou jasní voliči pravice a pravice je šťastná. Levice je taky šťastná, každý má svých 35-40% hlasů a systém tak funguje. Osobnosti tu nejsou, takže se jede čistě na pragmatické vlně :-)

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

24. 9. 2010 12:46
Re: Služba nebo chůva

Neda se než souhlasit, sice zadny radikalismus, ale ve sve podstate ste trefil do cerneho. Souhlas ...R^

0 0
možnosti
FT

fanfan tulipan

24. 9. 2010 11:32
Piš častěji

je to povzbuzení do dnů příštích;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS