Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jezdím na neutrál

7. 10. 2010 18:59
Hele, dneska dobrý.

R^ nesrovnatelný s Pohlreichem. Jak obsah, tak forma. R^ Fakt jsem si početla. R^

0 0
možnosti

iluminat

28. 9. 2010 6:02
sice dost odborne,ale ze zide vymysleli terorismus

je ani ne prehnanost,ale lez. Uz pred 1948 kdy jeste Israel nebyl, uz byvali zide vrazdeni, a to i v Palestine. Jinak mluvit o rase na Blizkem Vychode je tezsi nezli mluvit o nejake rase v Evrope nebo Americe (cele, i jizni). Je to michanice, a ani zide uz nejsou narod ale nabozenstvi, a to uz davno pred Diasporou. Pochazeji z narodu jak semitskych tak arijskych, a dostali se k nim i cernosi, kteri davno kdyz se dali na zidovskou viru, stavali se svobodni lide a uz nebyli otroky. Plus ti askenazim a sefaradim uz nejsou nic nezli michanice evropanu s trochou tech zidu co do Evropy davno utekli. Takze problem naschvalu je nabozensky problem. Ja bych ateismus doporucil tam i v Severnim Irsku.

0 0
možnosti

Petr Ugrin

28. 9. 2010 8:32
Re: sice dost odborne,ale ze zide vymysleli terorismus

S první větou nesouhlasím. Byli to právě židovští přistěhovalci, kteří začali používat terorismus proti Palestincům. Taky Palestina málem zkončila v občanské válce. A o tajných výrobnách zbraní a výbušnin pod prádelnami kibuců asi záměrně záměrně nikdo nemluví. S ostatním nezbývá než souhlasit. A s poslední větou dvojnásob. Radikalismus a je jedno zda islámský, židovský nebo křesťanský, stáli vždy za ho...o.R^

0 0
možnosti

MORHHO

27. 9. 2010 17:07
Velmi dobře napsané !

[>-]R^

0 0
možnosti

certik_bertik

27. 9. 2010 10:27
otázka je

co s tím

0 0
možnosti

krakonoscz

27. 9. 2010 9:59
Az na ten prostoreky produkt zlocinu zapadniho sveta

 se stim da co se tyka evropanu souhlasit. Ale ten prostoreky produkt neni produktem pouze zapadniho sveta ale tez toho vychodniho ! A byla to puvodne SSSR, ktera ze zacatku  ten vznik zidovskeho statu nejvice podporovala v domneni , ze tam najde urodnou pudu pro svuj komunismus. USA v te dobe byla proti a pak se vse ze znamych duvodu otocilo. Obama se nejspis pokousi o stejnou nemoznost jako Carter,  na ktereho doplatil Sadat svym zivotem. Pokud obe strany konfliktu  nebudou stat o spravedlivy kompromis, tak stim stejne nikdo nehne.

0 0
možnosti

markyz.Gero

27. 9. 2010 9:15
máte tam drobnou ale přesto podstatnou chybu

dnešní palestinci nemají s těmi kteří dali popud k přejmenování celé země Římany, žádnou spojitost , ti původní Pelištejci či Filištíni patřili k tzv. mořským národům a jejich potomci v dnešní Palestině nežijí, dnešní Palestinci jsou arabského původu a přišli s arabskou expanzí jako pastevci v Palestině se neusazovali jen jí kočovali

0 0
možnosti

Petr Ugrin

27. 9. 2010 9:27
Re: máte tam drobnou ale přesto podstatnou chybu

Drobná chybka ... máte pravdu. Nicméně je to tam vše

promíchané. Tedy tvrdit, že nejsou "potomky" by bylo liché. Zrovna

tak u "domorodých" židů. Ale i když nesou Palestinci název po

latinském  Philistaa (Palestinae), tedy Pelištěncích, nemusí to nutně

znamenat, že jsou jejich potomci.

0 0
možnosti

Jedowatej

27. 9. 2010 9:08
Souhlas

Ale sem tam pranýřujete i Ahmadinejada, proč? Sám tu píšete, jak jste rozčilen, že do toho trochu vidíte. Ahmadinejad do toho vidí ještě lépe, tak je rozčilen ještě více. Nedivím se ani.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik