Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hurkajan

3. 4. 2012 3:47
jen

vydržet...s tímto nešvarem se potýkáme denně ...mnohem propracovanější systém je spisovou značku převést do několika spisových značek dalších (popřp.čísel jednacích) to teprve zamotá případem a délkou...

0 0
možnosti

petrik1960

2. 4. 2012 15:24
ufńukaný neznále

R^

0 0
možnosti

Stará kára

2. 4. 2012 15:04
Pane Ugrine

To, že někdo neuspěje u soudu zpravidla nebývá především vina soudu.

 No - a o povinnostech soudu se můžete poučit např. v Občanském soudním řádu (99/1963 v platném znění). V § 43 je například uvedeno: "(1) Předseda senátu usnesením vyzve účastníka, aby bylo opraveno nebo doplněno podání, které neobsahuje všechny stanovené náležitosti nebo které je nesrozumitelné nebo neurčité. K opravě nebo doplnění podání určí lhůtu a účastníka poučí, jak je třeba opravu nebo doplnění provést."  Ubezpečuji vás, že nikde v zákoně není uvedeno, že se tento paragraf nevztahuje na náležitosti formální. Je tedy povinností soudu vám vrátit podání k dopracování i pro formální nedostatky.  Laje na soud jen proto, že pracoval tak, jak mu přikazuje zákon.

  Ona demokracie, pane Uhrine, není veřejný dům.

0 0
možnosti

Petr Ugrin

2. 4. 2012 17:48
Re: Pane Ugrine

Jen tak na okraj, když dá žalobce do petitu, že žádá i úrok z prodlení, je to dostatečně formální! To že jej vyšší soudní úředník chce vyčíslit, aniž by existovalo rozhodné datum považuji za naprostý formalismus a šikanu! Obvykle se úrok vyčísluje až po nabytí právní moci rozhodnutí! Proto také existuje vyhláška, která říká jak se počítá, to ale jistě víte! Tedy to je aspoň moje zkušenost z nejednoho sporu a není třeba poučovat o osř, možná ho znám lépe jak Vy, jeho slabiny a sílu (například §80). To jak jsou soudci formální jistě víte a jistě taktéž víte, že jsou schopni potýrat i zkušeného advokáta úplnými nesmysly! Ono mnohdy nejde o podstatu problému, ale o formální literu zákona! Nehledě na to, pokud leží žaloba 4 měsíce na soudě bez spisové značky, tak tomu já říkám lajdáctví a neschopnost! To jak to dopadne nepředjímám a nechám to v moci soudu. Své šance však hodnotím jako vysoké.

0 0
možnosti

Stará kára

2. 4. 2012 14:51
Neznáte, nebo blufujete?

Irové neplatí zvýšenou (jednorázovou a jednotnou) daň z nemovitostí.  Dovolím si vás upozornit, že tuto daň také platíme přímo a "cash" (čímž mám na mysli nikoliv přes prostředníky). Daň byla letos výrazně zvýšena.  Zorganizujte podobnou akci. To jsem zvědav na výsledek.

0 0
možnosti

baloun

2. 4. 2012 13:56
Z textu, na který odkazujete, nevyplývá,

že by Irové neplatili daně. Oni je platí úplně stejně jako my, Němci, Francouzi nebo další národy. Většinu z těch peněz, které odvádějí, také nikdy neuvidí.

Jakousi jednorázovou daň sice zaplatila zatím jen polovina domácností, ale otázka je, jak je to s tou lhůtou. Třeba u nás je také lhůta k podání daňového přiznání 31.3., ale protože to vyšlo na sobotu, lze ho podat ještě dnes.

A protože předpokládám, že Irové nakonec vyměknou stejně jako Vy s daní z nemovitosti, drtivá většina ji zaplatí.

A malá poznámka - soud rozhodně není od toho, aby za Vás něco dopočítával. Pokuid nejste schopen formálně sestavit žalobu, najměte si právníka.

0 0
možnosti

Petr Ugrin

2. 4. 2012 17:57
Re: Z textu, na který odkazujete, nevyplývá,

Formální náležitosti žaloby s formalistickou šikanou ze strany soudní moci nemá nic společného! A pokud mi nevěříte, rád Vám pošlu do emailu spisovou značku jednoho insolvenčního řízení na KSBR, kde formalismus justice stál věřitele balík! A šlo opravdu o totální voloviny jež byly použity spíše jako alibismus nad rámec litery zákona! Peklo, protože soudkyně konat mohla dle zákona a v souladu s ním, nekonala! A k advokátům, advokáta si už nikdy nevezmu, protože se raději, po zkušenostech s advokátní komorou upíši ďáblu, ten chce jen duši na rozdíl od advokátů! Mám krásný přípis od komory, kde se píše, že lhát a podvádět je v pořádku a po advokátech je to dokonce žádáno, bez ohledu na zákon o advokacii či etický kodex. A to jsem komoře zdokladoval, jak advokát před soudem programově, vědomě a bez ostychů lhal a soudce o tom věděl, když tuto skutečnost nechal ještě zaprotokolovat a advokáta sjezdil jak malého fakana! Tedy advokáta ani náhodou!

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik