Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

kral

20. 6. 2012 1:59
Jak muze

presvedceny Thatcherista verit EU.

1 0
možnosti
DS

VyMeTaky

20. 6. 2012 11:43
Re: Jak muze

Tmu se říká rozdvojení osobnosti, jinak schizofrenie.

0 0
možnosti
AA

Saša

19. 6. 2012 17:07
Určitě, nepochybujte o tom.

A taky jsou to lidožrouti. A bacilonosiči. A agenti Číny a možná i Malajsie. Všichni v dětství trhali mouchám křidélka a i jinak to byly odporné typy a ti starší byli určitě v Pionýru a možná i v SSM!

*

To, že označujete odpůrce EU za nacisty je nejspolehlivější důkaz, že relevantní argumenty Vám už došly.

A tak doufám, že se rozpadu EU dožiju stejně, jako jsem se dožil rozpadu tábora socialismu a míru, RVHP i Varšavské smlouvy.

5 0
možnosti
DS

VyMeTaky

20. 6. 2012 12:04
Re: Určitě, nepochybujte o tom.

Teď zbývá jen vytahnout Hitlera:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Godwin%C5%AFv_z%C3%A1kon

0 0
možnosti
JM

nepohodlný energetik

19. 6. 2012 15:48
Jeden rozhovor s Petrem Robejškem dnes,19.6.2012

byznys.ihned.cz/analyzy-a-komentare/c1-56191780-petr-robejsek-evropa-spolu-se-svetem-zaziva-konec-globalizace-se-vsemi-dusledky

Pokud se i po tomhle nerozjasní.....

2 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

19. 6. 2012 15:24
Milý naivní a neznalý autore .....

pokuste se někdy dívat na přenosy z EP ..... eurorealisté, které vy

nazýváte hloupě euroskeptiky se o reformování snaží již velmi dlouho

..... bohužel socialisticko-maoisticko-fašistická frakce je silnější a

jakoukoli reformu blokuje ihned v zárodku, respektive o ní ani

nepřipustí debatu Rv Jen proto, že jste nikdy žádný přenos z EP neviděl zde můžete psát takové nesmysly, že se o revizi EU směrem k návratu EHS nikdo nikdy nepokusil.

1 0
možnosti
MJ

Heisenberg

19. 6. 2012 15:03
Chápu autora správně?

"Ano, těm stejným lidem a jim podobným, kteří v zápalu prosazování

myšlenky, že jejich země je ta nejdůležitější, nejúctyhodnější a

nejsilnější, přivedli Evropu v roce 1945 do úplných trosek!!!" Já to tedy chápu tak, že kdyby nebylo hloupých nacionalistů, mohli bychom mít krásný evropský superstát pod vedením říše Německé a jejího führera ož někdy v padesátých letech. A kdyby se ti hloupí Britové tolik nebránili pokroku mohli jsme již přece dávno všichni mluvit stejným jazykem a mít stejné zákony, dokonce i volný pohyb osob v rámci Říše by byl.

Nebo jak si přeložit autorovu myšlenku, že člověk si svůj stát nevybírá, ale rodí se do něj? Milý autore, člověk si svůj stát vybírá a udělá si ho podle sebe. Pokud většina společnosti na určitém území nechce, aby jí vládl někdo z místa 600 kilometrů vzdáleného, tak mu tento člověk vládnout nebude. A pokud ano, přinese to pouze násilí a smrt.

Zkuste se poučit z historie. Evropa není Amerika a spojené státy evropské nemají šanci na úspěch.

9 0
možnosti
C

Cynyc_

19. 6. 2012 15:11
Re: Chápu autora správně?

To to chápete špatně a vůbec nerozumím tomu, jak jste na takovou interpretaci přišel. Do trosek Evropu přivedlo svým nacismem Německo. A vysvětlete nám prosím svůj geniální objev, že si člověk vybírá, kam se narodí - to bude opravdu zajímavé. Všechna Vaše další tvrzení jsou chybná ("Pokud většina společnosti...") nebo nedokazatelná plácání (zbytek).

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

19. 6. 2012 14:31
Ja Vám ďakujem !!!

Pretože mi v návale iných povinností tento Hyde Park unikol a vďaka Vám som si ho pozrel aspoň zo záznamu.

Ako sa o Farage hovorí, že je príliš nekompromisný a tvrdý, tak si ja myslím že je to človek až príliš slušný a jemný. No, neviem ako by ste asi nazval mňa. Ten "nácek" by bola asi strašná "měkárna".

Poviem Vám len toľko. Myšlienka jednotnej európy, splynutia národov, vytvorenie jednotnej legislatívy, jednej vlády atd. je síce pre niekoho krásny sen, ale prakticky je to blábol.

Často sa poukazuje na USA, že tam to funguje. Ale áno, keby ste zobral všetkých európanov, poriadne s nimi zamiešal, vyklopil ich uprostred obrovskej polopúšte a nechal vykvasiť, nech si tam bojujú o život a starajú sa o základné prežitie, je pravdepodobné že by sa sami po dlhej dobe kmeňových treníc a prirodzenej selekcie dorozumievacieho jazyka dopracovali k spoločnému štátnemu útvaru.

Ale vytvoriť niečo také direktívno byrokratickou cestou? Vnímate ten rozdiel?

6 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

19. 6. 2012 14:44
Re: Ja Vám ďakujem !!!

Vnímám, a znova říkám, že nynější úřednický marast EU je na facku. A také jste jistě postřehl, že pan Farage řešení nastínil v podobě společného demokratického státu, tedy federace. Kdyby to hned nezazdil tím nacionalismem, který v něm je, pak bych mu tleskal a dnes jsme si tu nepsali. To co mě ale zvedlo byl ten nacionalistický podtext. Víte Gašpo, měli by jsme se tady v Evropě za sebe stydět. Amíci kvasí 300 let a mají to co mají. My tu v Evropě kvasíme třikrát tak dlouho a nezmůžeme se na víc než na to jak se férově pod nacionálními vlajkami poplivat! Vnímáte ten rozdíl?

1 0
možnosti
C

Cynyc_

19. 6. 2012 14:20
Euroskepticismus je nacionalismus.

Euroskeptik věří, že se ve zcela suverénní ČR bude mít lépe než v ČR, která bude součástí EU. Protože takové tvrzení je z hlediska potřeb jedince absurdní, musí být jeho motivace ideologická - tedy že samostatná ČR je principiálně (bez dalšího zdůvodňování) lepší. To je nacionalistický axiom.

2 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

19. 6. 2012 14:26
Re: Euroskepticismus je nacionalismus.

Precizně a krátce řečeno ... když se kouknete níže, najdete jen málo argumentů pro euroskepticismus - těch racionálních. Palec R^

1 0
možnosti
K

kion121

19. 6. 2012 13:57
:-)

Rv

6 0
možnosti
M

Mirais

19. 6. 2012 13:53
No jistě, když má někdo jiný názor

než ovce v EU, tak je to hned nácek. Z toho článku je mi nanic, poněvadž Nigel Farage je slušný člověk, který má odvahu říkat pravdu, když si to jiní odmítají připustit a za pravdu mu dá až čas, stejně jako Václavu Klausovi, který rovněž patří k eurokritikům.

4 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

19. 6. 2012 14:15
Re: No jistě, když má někdo jiný názor

Nikoliv, nácek je ten, co zaslepeně preferuje vlastní národ nad racionálním a pragmatickým řešením. A to bez ohledu na to, že si sám nadělá do tenisek. Pan Farage o tom pragmatickém řešení přeci mluvil. Každopádně máte pravdu v tom, že čas dá za pravdu, komu to ale bude bych si tak jistý jako Vy nebyl.

1 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

19. 6. 2012 13:27
Tak to je skutečně velmi zábavné .....

autor si myslí, při všem co o jednání a chování Francie a Německa v EU

víme a jaké sledujeme, že ho někdo nechá EU obrodit zevnitř ;-D;-D;-D

..... člověče vám mělo být úředně zakázáno mít potomky, protože pokud

je naivita dědičná, tak jim tedy vůbec nebude co závidět .....Rv

5 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

19. 6. 2012 13:45
Re: Tak to je skutečně velmi zábavné .....

Zkusil jste to, nebo jste utekl dřív než jste toto napsal? Možná naivní jsem, ale přiznám to, až tu EU někdo srovnat opravdu zkusí. A nejvíc mě na tom mrzí to, že největší potenciál na to to srovnat mají euroskeptici a to před tím, než vezmou kramle, tak jak všude povídají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik