Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pithart

23. 7. 2012 18:05
Dnes jednoznačně

karma R^

0 0
možnosti
JR

raz

23. 7. 2012 14:01
Už můj moudrý děda říkal

Hlupák platí daně...chytrák je optimalizuje ... a opravdu moudrý je neplatí vůbec.

Kalusek a spol dělají vše proto, aby i ten nejhloupější začal přemýšlet o tom, jak nepatit vůbec.

Tragédií naší vlády je, že  uvažovat o přesunu firmy na Kypr,Lichtenštejnu, nebo nějakého Afrického státu a účet mít  na Kajmanech nebo ve Vietnamu se už začíná vyplácet i těm, co obraty v miliardách  nemají!

1 1
možnosti
H

habit-.!..

23. 7. 2012 11:12
... a bude hůř...

... až dojde harmonizaci daní v důsledku hlubší integrace Esuperstátu... EU to dělá fikaně - ždímá daňové poplatníky, a z toho sanuje "superboháče", kteří vědí, kam peníze ulít, takže až skončí, nebude tu nejen nic, ale všechno bude zastavené jako záruky za půjčky díky bizarním "stabilizačním" mechanizmům - pak teprve bude legrace...:-/

1 1
možnosti
TA

Tichý Američan

23. 7. 2012 10:13
Souhlas

Souhlas - navíc je to relativně jednoduché, zařídit si firmu v jiném státě (v Praze je několik společností, které to umožňují a udělají to za Vás) a není to tak drahé (řádově desetitisíce až statisíce korun). Ani korunu navíc darmošlapům.

0 0
možnosti
B

Bezkyd

23. 7. 2012 9:55
ani korunu - nazdar

Máte recht. Boháči se budou dobrovolně skládat na všechny svoje potřeby. Při tomhle pojetí, a jelikož jich pár znám a zatím jsem u většiny z nich zaznamenal zejména snahu pokud možno využít vše, co je zadarmo, nebo to vymyslet a právně ošetřit tak, aby v placení zůstal někdo jiný (tomu dokáží věnovat velmi mnoho energie-myslím, že je to baví), tak doufám, že si budou tak dlouho dávat přednost, až jim zkolabuje třeba katastr a soudy. Já mám třeba vyhlídnutej takový hezký pozemek mezi kopečky a za téhle situace, než vlastník zjistí, že si v klidu hospodařím a žiju, tak budu po desetiletích svobodného života už i mrtvej.

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

23. 7. 2012 10:07
Re: ani korunu - nazdar

Tak na tohle je krásná odpověď. Boháči věnují velmi mnoho energie odrbávání státu z jednoduchého důvodu, vyplatí se jim to! Až se jim to nevyplatí, dělat to nebudou! Stačilo by udělat jednu jedinou věc, zrušit dvojí zdanění. Tedy majitel firmy zdaní peníze buď ve firmě jako korporátní daň nebo jako fyzická osoba svůj osobní příjem. Né obojí. Pak máte více jako dvě třetiny lidí co utekli do daňových rájů zpět doma a zisky firem raketově narostou a s tím i daňový výnos ... to by ale nebylo přeci solidární, boháči by byli bohatí a to se nesmí! To že by ale ty peníze tady utratili a zase zaplatili DPH, vytvořili pracovní místa atd je za hranou socialistického myšlení. Asi tak ...

1 1
možnosti
PK

repanak

23. 7. 2012 9:27
Máte to v hlavě pěkně pomotané.

I kdyby v r.1989 všechny komunisty zavřeli na doživotí, tak stav nebude dnes příliš jiný. Kapitalistický systém umocněný navíc naší nemorálkou vytváří - samozřejmě jen pro menšinu - ideální podmínky k nahromadění bohatství a jeho odliv do daňových rájů. A mám-li prachy tak si podřídím stát. Myslíte si, že západní Němci neulévali a neulévají prachy Švýcary, Monaco, "exotika"...

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

23. 7. 2012 9:29
Re: Máte to v hlavě pěkně pomotané.

To si autor na 99% nemyslí. Naopak sipravděpodobně  myslí, že to varování, o kterém píše, by si mělo vzít k srdci i Německo.

1 1
možnosti
JZ

Josef Zelený

23. 7. 2012 9:25
Mluvíte (vlastně píšete) mi z duše

Skvělé!!!

Karma!!!!

2 1
možnosti
P

petrajana

23. 7. 2012 9:19
Státy chrání superboháče,

kteří si nezaslouženě přivlastňují většinu vytvořeného bohatství. A bohatí by měli za tu službu platit, jinak mohou skončit na branách svých vil.!!

2 1
možnosti
PJ

denver

23. 7. 2012 9:25
Re: Státy chrání superboháče,

Kristepane - nezaslouženě? přivlastňují? měli by platit? na branách svých vil? jak je vidět, neštěstí skutečně nechodí po horách. RvRvRv

4 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik