Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jáša

8. 10. 2012 15:34
Vážený ,

otázka je celkem dobře položená. Krize ekonomiky , bídá sociální a proboha čeho ? - morálky !

Souhlasím s panem Baťou , že základ krize je v morálce , teď už jde jenom o to , kdo za krizi morálky zodpovídá. Dukovci budou tvrdit , že to je nedostatek náboženství , antikomunisti , že za to mohou komunisti, a ostatní se pravděpodobně rozdělí na dalších alespoň deset variant zdůvodnění. Po pádu komunismu tady byla naděje , že dojde k nápravě morálky, ale co se nestalo , amorálnost společnosti se násobně zvětšila. Pročpák - protože se otevřela pandořiná skříňka s lakotou, touhou po penězích, závistí, nepřátelstvím...,a to neuváženou privatizaci, nestanovení pravidel hry,zneužitím zákonů už při jejich vytváření........atd. A kdypak se to stalo ? Až po tkzv. sametové revoluci. Kdo je drtivou většínou času u politické moci - pravicové strany !A kdo je po tuto dobu u moci ekonomické - mafiani , zloději, korupčníci , defraudanti - Klaus,Topolánek , Nečas ,Kalousek, Dalík, Gross, .......=)

0 0
možnosti

nespavec

9. 10. 2012 7:20
Re: Vážený ,

Za krizi morálky si zodpovídá každý sám!!!!A nesvádějte to na politiky! Ti Vás nenut´aby jste byl zlý, závistivý, líný, hloupý a pod.Když chcete změnit svět začněte u SEBE!!!!!!

0 0
možnosti

jamijam

8. 10. 2012 10:09
No ale proč...

proč někdo toho "Baťu" pověsil na strom? 8-o ;-D

0 0
možnosti

petrph

8. 10. 2012 10:01
jojo

Člověku je jako by četl články od Masaryka, že ano? Oběma je něco společného. Baťa nebyl politik vůbec - pouze podnikatel-který si ale mohl dovolit napsat v podstatě filozofické myšlenky. A Masaryk - po vzniku republiky byl prezidentem, čili "praktickou politiku" nedělal-od toho už tu byla vláda a parlament. Čili i jeho filozofické myšlenky zůstaly jen v knihách.

Takže, ono ani tak nejde o to, jak vybudovat ten ideální stát, ale kdo se do toho pustí...

0 0
možnosti

hafusak2

8. 10. 2012 9:53
Drobnější oprava:

Autorem není T. Baťa, ale J.A. Baťa a jedná se o jeden odstavec z knihy: "Budujme stát, republika pro 40 milionů lidí". Byla to jeho vize státu, který by byl silný hospodářsky i politicky a dokázal uživit z vlastních zdrojů i těch 40 mil. lidí. Navíc sám byl velice úspěšný podnikatel, takže se nemohl shazovat žvaněním nesmyslů. Bohužel, naši politici mají vizi tak nanejvýš do konce svého volebního období a jen pro sebe.

Když si na Seznamu napíšete: "J.A. Baťa: Budujme stát", tak si v té knize můžete listovat. Je velice podnětná i po více než 70-ti letech. Osobně když se mě někdo zeptá, jak si představuji tu "vizi do budoucna", tak ho na tuto knihu odkážu.

1 0
možnosti

MacX

8. 10. 2012 9:46
Krize a bída je hlavně co se týče informací a vědomostí

"Taktéž se mi vybavil soudruh Sobotka, který by „podporou růstu“ rozházel

i to málo co zbylo a Baťa by se z něj asi v hrobě otočil"

Vysvětlete mi, jak jinak měli Sobotka a spol. splácet dluhy, které tady vznikly po "vyrovnaných rozpočtech" Václava Klause, prostě poté, co VK nacpal transformační náklady do Konsolidační banky a nechal v polostátních bankách řádit své kamarády?

3 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik