Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste, pane Ugrine, asociální anetický psychopat, který by se měl léčit, s polovinou pravicových politiků společně. Jen tak mimochodem - co vaše rodina zrestituovala, v čem podnikáte a jaké platíte daně? Útok na důchodový systém není ničím jiným, než likvidací sociálního státu. Takoví jako vy nikdy nepochopí, že když ze stavby vytáhnou všechny nýty, svorníky a kotvy, skrz které to drží pohromadě, tak se to celé zhroutí a pohřbí to i je. Jáchymov byl zřejmě vám a vám podobným malým ponaučením? Koledujete si o další? Já u toho už naštěstí nebudu.

1 3
možnosti

Když dojdou argumenty, začínáte nadávat? typické... Jenže pan Ugrin uvažuje stejně jako tisíce normálních inteligentních lidí, kteří nikdy nic nezrestituovali, nevysávají státní rozpočet formou dotací (ani jako státí úředníci), nemají žádnou firmu (maximálně se živí jako OSVČ, místo aby dyndali sociální dávky od státu) a daně platí jak mourovatí. Tak tu nemalou část společnosti, která ze svých daní živí ten nepracující zbytek, neurážejte

1 1
možnosti

P54e98t67r 28P62o16l38á14k

25. 2. 2013 12:58

Myslim, ze vyjadrujete pocity mnoha lidi - neco je na tom nasem zrizeni spatne, ale kazdy to citi trochu jinak. Muj nazor - demokracii, jak ji zname dnes, nazyvam plebejskou - politika se dela pro blbce a dle toho take vypadaji temata, ktera se resi. Rozhoduji casto ti, co si jiz zvykli, ze stat je tu od toho, aby jim pomahal se vsim moznym i nemoznym. A politici tyto lidi uplaceji ruznymi prebendami a slibuji jim pred volbami casto nemozne( vzdyt kdo by si to po volbach pamatoval, ze? :-)). V globale se da rict, ze se neustale posouvame doleva( vzdyt napr. v CR zadna poradna pravicova alternativa neexistuje, pokud nepocitam ruzna obskurni uskupeni casto s extremistickymi a neprijatelnymi nazory ), coz je v Evrope( mam na mysli tu zapadni, samozrejme ) patrne od roku 1968. Dnes jsme dosli do stadia, kdy v podstate pachame sebevrazdu v primem prenosu( nesplatitelne statni dluhy, dovoz nevzdelanych imigrantu, starnuti populace ), ale politici s tim neumeji( a ani nechteji ) nic delat. Proste po nas potopa.

V jedne veci s vami ale nesouhlasim - muzeme si rikat, co chceme - opravdu si to myslite? Me prijde, ze uz opet jako za komunistu lide rikaji neco jineho doma a neco jineho na verejnosti. Svobode jsou bohuzel stale vice pristrihavana kridla a je prznena ruznymi nesmysly jako je politicka korektnost a multikulturalismus! A obavam se, ze tento proces bude i nadale pokracovat. Mozna se ani nenadejeme a zjistime, ze uz zase zijeme v totalite.

I ja budu v nadchazejicich volbach volit Monarchisty, myslim, ze od napr. Rakouska-Uherska za vlady Frantiska Josefa I. se mame co ucit, ale hlavne proto, ze soucasny establishment( v podani vsech politickych stran, parlamentnich i neparlamentnich ) zadne zlepseni neprinese a ani o to nema zajem. Jen o ta sva vlastni korytka... ;-€

1 0
možnosti
Foto

P50e40t16r 69U26g41r63i18n

25. 2. 2013 13:14

Děkuji R^ ... Nevím ale zda budu také volit monarchisty. Nejsem totiž toho názoru, že jsou na to lidi připraveni, spíše takové myšlenky chápou jako vlastizradu. Nejdříve je, podle mě, třeba nosem rýt v zemi, než se něco stane a to bude ještě pár desítek let trvat, než si opravdu hrábnem na dnpo ... :-(

1 0
možnosti

Pane Thatcheristo - mohl byste, prosím,rozvést myšlenku,jak TGM štval proti sobě lidi ?

1 0
možnosti
Foto

P15e95t93r 91U44g36r36i59n

25. 2. 2013 11:56

Těžko Vám něco vysvětlit pane Pouzare, zeptejte se lidí, kteří jej zažili. Já to znám pouze z vyprávění, které na mě udělalo dojem. Kdyby pan tatíček Masaryk neštval lidi proti sobě, těžko by skončil v exilu ... navíc při prvním sčítání obyvatel Československa se většina Moraváků přihlásila k národnosti Rakouské. Hmm ... to samo o sobě o něčem svědčí! Pokud máte ovšem jiný názor, neberu Vám jej ...

1 1
možnosti

Ta polovina národa, co se nechává živit, jsou malé děti (už jste odmítl daňové výhody skrze vašeho potomka, porodné, rodičovskou a přídavky na děti?). A pak staří lidé, kteří čtyřicet let a více pracovali, odváděli daně a platili SI pojištění - a umožnili i vašim rodičům, aby vychovali - nevychovali nepodařeného tečerovského spratka.

5 5
možnosti

nějak jste zapomněl na nezaměstnané, na tzv. nepřizpůsobiví, kteří žijí cleý život z našich daní a na příjemce spousty různých dávek - na bydlení, v nouzi atd. atd.

4 2
možnosti

Víte co mě překvapoje? Že jste poteboval Ringo Čecha na to, abyste zjistil, že za funkce v parlamentu jsou příplatky (předseda klubu či výboru + 40 % platu, místopředseda + 20 % atd.) . To existuje od roku 1990. Proto existuje tolik výborů a podvýborů (utěšit vás může snad jen to, že takový příplatek můžete brát jen jednou).

   Že je jedno, v jaké straně jste? není. Musíte být v takové, kde jste schopen (jak?) dostat se na kandidátku.

   No - a o exkurzích do zahraničí snad si umíte udělat představu i bez jakýchkoliv informací.

   Na závěr dotaz: monarchie vám zajistí svobodu? (A co si pod tím pojmem vlastně představujete?)

5 0
možnosti
Foto

P86e14t94r 77U73g26r36i64n

25. 2. 2013 11:13

Jen v odpověď: Monarchie má větší šanci zajistit svobodu než to co máme, protože v monarchii šlechtě nejde o koryta a majetky tak jako dnešním kmotrům. Tedy není to jistota, že monarchie přinese svobodu, ale je to mnohem pravděpodobnější než v dnešní pseudodemokracii. Britové mají monarchii bez ústavy a mají více svobody ... a jsou i další státy jako v Beneluxu či Švédsku. Dobrý monarcha je zárukou morálky a čím větší má moc, tím lépe dokáže hájit svobodu a paradoxně i demokracii.

2 2
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik