Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

No, pane Ugrine, to aby jste zvedal kotvy a do té Austrálie už šel.

V principu sice máte pravdu, jenže přechodové období taky nemáte "zmáknuto".

A nakonec, hlavní průser je antirodinná, potažmo asociální politika států řízených kapitalizmem. Proto celá Evropa stárne a východisko se ani nerýsuje. A co je nejparadoxnější, ačkoliv populace stárne a tudíž počet obyvatel klesá, celkové nezaměstnanosti to jen  prospěje. Protože přiznejme si, že i kdyby počet obyvatel neklesal a populace nestárla, zvyšovala by se pouze nezaměstnanost. Proto z hlediska tohoto parametru je jen dobře že vymíráme! Lidí je zkrátka až přespříliš a čím více bude efektivita práce více růst, tím méně lidí bude potřeba k stejnému objemu práce. Super rozvinutý kapitalizmus si nakonec vystačí s celosvětovým obyvatelstvem několik málo milionů. Zní to absurdně, ale tohle je něco jako limita v matematice, kapitalizmus zkrátka k tomuto stavu konverguje.

Tím vším neobhajuji někdejší socík, jen říkám že i kapitalizmus to má hezky nahnuté

0 0
možnosti
MP

Aby v budoucnu měl kdo platit daně na důchody, musí se podporovat rodiny s dvěma či třemi dětmi, ale zápornou daní. Lidé, kteří neví, co je práce, by neměli dostat nic. Ty důchody musí platit mladá generace, která vymírá. Imigrantská politika to nevyřeší. Ta zvýší jen kriminalitu.

2 0
možnosti
PV

mas pravdu,ty nemas budoucnost,sorry

1 0
možnosti
LP

Nejdříve dostanou přidáno poslanci a senátoři, dále pak vojáci a policajti. To aby je v případě nepokojů chránili. Na učitelích si ČSSD postavila kampaň, ale ministr Chládek se více stará o školní bufety a automaty na limonády, než o platy učitelů.

2 0
možnosti
MV

Pokud vymyslíte něco lepšího než je průběžný důchodový systém dostanete Nobelovku za ekonomiku. Na rozdíl od 2 a 3 pilíře nezkolabuje, jak nás straší někteří politici, jen bude "dávat" méně či více. Celý problém je samozřejmě na mnohem obsáhlejší diskuzi, proto nemá smysl se více rozepisovat.

2 1
možnosti
AK

Možná by bylo dobré začít sdělením, že v novodobé historii po roce 1989 jsme byli svědky celkem 6 snížení odvodů na důchodový účet.

Nic divného, že je na něm deficit, že?

Demografie demografií, ale stačí snížit odvody ještě jednou, ale pořádně a můžeme na něm mít deficit třeba 150 mld. ...

Myslím si, že při hledání řešení by bylo vhodnější napřed správně definovat příčinu problému a pak teprve navrhovat řešení.

1 0
možnosti
Foto

P36e85t94r 88U75g27r29i77n

13. 5. 2014 22:00

Ale jo, zvýšíme ještě daně, to ty odvody totiž jsou. Zdražíme práci a nakonec skončíme u toho, že kde nic není, ani smrt nebere, natož stát. Dneska Evropa v průměru posbírá lidem cca 43% HDP. USA jen 28% ... a pak se divme, že tu je obrovský černý trh, levárny a optimalizace. Tohle je cesta do socialistického ráje ... kde není práce, nejsou nemocnice, nejsou školy ... :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik