Diktátor na hradě a parlament - nejde o ústavu, jde pouze o koryta!

Poslední dobou člověk jen poslouchá ty kecy o diktátorech, idiotismech a podobných věcech. Málo kdo však sáhne hlouběji, než k myšlenkám, které prezentoval pan Kalousek či podporovatelé Milouše Zemana. To oč tu vlastně běží není ústava, ústavní zvyklosti či demo-demokracie!

Každý opravdový demokratický stát dodržuje jednu základní a jednoduchou poučku, kterou se děti učí už na základní škole. Která to je? V demokratickém státě se dělí moc mezi tři složky – zákonodárnou, výkonnou a soudní. Krásným příkladem je mnoho zemí jako USA, Francie, Holandsko a mnoho dalších. V této zemi však někdo někdy řekl, že máme parlamentní demokracii a tedy lidé z parlamentu si namísto pouhého výkonu moci zákonodárné přisvojili i moc výkonnou. Důvodem je přeci parlamentní demokracie! Nikoliv! Parlamentní demokracie je podle mého to, že máme demokraticky volený parlament, který je hegemonem práva a nikoliv jeho výkonu!

Pak přijde člověk na hrad a ač jej moc nemusím, začne se chovat podle ústavy a oné základní poučky. Tedy vezme do svých rukou a na své tričko onu moc výkonnou. Demokraticky zvolen byl a tak jakékoliv argumenty o nedemokratičnosti jsou trocha mimo mísu. V tu chvíli se najde spousta těch co má v rukou moc zákonodárnou v čele s Kalouskem a začne se domáhat práva moc určenou zákony i vykonávat a to především dle své potřeby a potřeby svých kmotrů. Pak to tu vypadá jak to vypadá. Zákony pro skupinky jako je solární průšvih, LTO a tisíce dalších.

Namísto toho, aby ti co drží moc zákonodárnou počkali na to s čím přijde Rusnok a jeho parta, už minutu po jmenování vše odmítli a shodili. Argumentem jim byly jakési zvyklosti, které si sami vytvořili a my si bohužel na ně zvykli. Nikdo z těch co jen kritizují si nic nevyslechl, nic neposoudil a už to prostě je špatně. Je špatně i státní rozpočet na rok 2014, protože ho nesestavoval Kalousek a jeho parta a to za situace, kdy ještě není ani vyhotovený. Chce se mi z toho zvracet!

V honu za Koryty a pohodlím toho, že si jak zákon mohu vypracovat, tak i vykonat aniž bych hledal nějaký konsenzus či kompromis se jen dopracujeme k nechutné mediální válce mezi presidentem a zákonodárným sborem. Bohužel ale je to zákonodárný sbor, který si usurpuje něco co mu zjevně nenáleží! Kalousek a jeho nohsledi jen ukázali jak na moci lpí na korytech a musí mít nad vším kontrolu počínaje tvorbou zákonů až po jejich realizaci. Neslyší argumenty a rozumné nápady, prostě vše je špatně protože přišli o svoje zvyklosti! Tohle nepovede jinam, než k dalšímu rozkladu této země, nevraživosti lidí k sobě navzájem a dalšímu úpadku demokracie.

To jak dnes vypadá vláda se mi taktéž nelíbí. Lidé jako Pecina, Fišer a další nemají rozhodně ve vládě co dělat. Koho tam ale dostat, když z takovéhoto člověka média a kalousko-sobotkomafiání okamžitě udělají nepřítele státu, zničí jeho život pomluvami? Slušný člověk do takovéto oprátky hlavu nestrčí. I když si Rusnoka vážím, nemyslím si, že byl při výběru některých lidí při smyslech, má to těžké, ale počkám si na to s čím přijdou. A nakonec zatleskám i tomu ožralovi na hradě, že konečně začal konat podle ústavy a vrazil klín mafiánům mezi moc zákonodárnou a výkonnou!

Autor: Petr Ugrin | pátek 12.7.2013 11:09 | karma článku: 22,90 | přečteno: 958x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98

Petr Ugrin

85 nejbohatších lidí světa ...

22.1.2014 v 22:39 | Karma: 16,90

Petr Ugrin

Mám právo na …

28.11.2013 v 10:06 | Karma: 35,19

Petr Ugrin

Jste vlastenec? Ja, natürich!

19.11.2013 v 11:54 | Karma: 22,26

Petr Ugrin

ČSSD to už vymyslela ...

25.8.2013 v 12:26 | Karma: 33,01

Petr Ugrin

Krize teprve přijde, ozbrojte se ...

2.5.2013 v 13:35 | Karma: 31,07

Petr Ugrin

Z šaška státníkem!

8.3.2013 v 11:01 | Karma: 17,78
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik