Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci?

Zvednout Čecha ze židle není až zase tak těžké, stačí říci pravdu. Vždy se bavím tím, jak mnozí lidé z pohledu historie dosáhnou tak do roku 1918 a pokud jsou dobří, tak až k „národním buditelům“.

Baví mě číst jejich sprostá vyjádření, když jim člověk ve zkratce předloží pravdu. Ta naše národní uvědomělá školní propaganda je prostě sladká. Kde je ale pravda? Nebudu psát knihy, ale pokusím se to shrnout do pochopitelných celků. Stačí otevřít knihy, né ty školní, a číst mezi řádky. Lidské „pudy“ jsou stejné dnes jako před tisíci lety a tak není těžké tu pravdu najít. Tohle povídání není na jeden blog, ale stojí za to si s tím tu práci dát.  

Začněme ale popořádku, v době, kdy Augustus vládl Římu a zde se začali dít první věci, které se dnes ani neučíme, ač je denně užíváme. Že by to byl záměr? Nebud psát knihu, ale zkusím lidsky podat to co v těch knihách najdete mezi řádky.

Píše se rok 0, v provincii Judea „ukřižovali jednoho člověka, protože říkal, že by se lidi k sobě měli chovat lépe“. A co se dělo u „nás“? Řím a jeho hranice končili na Dunaji. Posádky jako Windobona, dnešní Vídeň je záma každému. V naší, listnatými lesy pokryté zemi, se proháněli nějací keltové. Ano, ti keltové co tu začali vařit pivo dávno před panem Grollem. Byli to lidé, co žili v kmenech a jeden z nich označili Římané za Bóje a jejich zemi za terre Boemorum, tedy zemi Bójů. Je tedy zřejmé, že název naší země není slovanský, nepřišel s ním jakýsi prafotr Čech, ale pochází z říámského označení pro území jednoho keltského kmene. Tedy česká Bohemia má první velkou trhlinu a čeští uvědomělí národové začínají tiše vrčet!

Název pro naši zem nám zůstal dodnes, říkáme ji Bohemia, Němci ji říkají Bohmen. Na hrobech králu v katedrále sv. Víta naleznete do kamene vytesáno rex Boemorum. Tedy je to s námi dodnes, české a ani šlovanské to rozhodně není.

Evropou se v pátém století prohnali Vandalové (Germáni) a v závěsu i Slované. Ať to byli ti či oni, jednalo se o kmeny migrující na západ. Pochybuji, že řešili svoji národní příslušnost. Řešili především plné žaludky a bylo jim zcela jedno, zda pobijí „bratry Slovany“ nebo nějaké nedáviděné Germány. Slované došli v závěsu za Germány až do dnešního Saska, Pruska. Toto je velmi důležitá informace a budu se k ní mnohokrát vracet tak jak půjde čas. Tedy Češi nejsou ti nejzápadnější „Slované“, potomci těch nejzápadnějších žijí dnes v Sasku a muiví německy – taktéž důležitá informace. A to poslední co je nutné říci ke Slovanum je, že vlastně ani nikdo pořádně neví odkud přišli.

Posuňme se ale dále, Evropa po stěhování národů si začíná sedat a v naší kotlině plné kmenů se vytváří první jakýsi stát. Frank jménem Sámo prý sjednocuje Slovany a postaví se jakýmsi Germánům. Vžijme se ale do té doby, pravda bude poněkud jiná než nás učili. Když Vandalové protáhli Evropou, získali i římský císařský trůn. Ano, poslední římští císaři byli Germáni! Z toho posléze přes dvě staletí chaosu a bojů o moc vybublá Franská říše, pohrobek starého Říma. Toto je velmi důležité, protože mezi Římem a Svatou říší římskou vakuum nebylo a lidi to v této kotlině velmi ovlivnilo. Ještě se k tomu jistě vrátíme. Zpět ale k Sámovi. Sámo byl pravděpodobně Germán, Frank. Byl to obchodník co se vydal za bohatstvím na východ a v naší kotlině našel bandy pobýhajících „Slovanů“. To byla příležitost! Sámo sice nevytvořil stát, jak je známe dnes, ale obchodními praktikami to tu trochu zkulturnil, přinesl zvyky starého Říma a začal „Slovanům“ vštipovat Germánské stereotypy.

Sámovi se dařilo, byl pravděpodobně dosti bohatý a měl moc. To bylo magnetem pro jiné Franky, jako byl třeba Dagobert I. A tak se Dagobert vydal si vzát to co mu právem silnějšího náleželo. Prý se Sámo a Dagobert srazili u nějakého Wogastisburgu. Tedy alespoň dle Fredegardovi kroniky. Zajímavé je, že všude jsem četl a ve škole byl učen, jaké to bylo velké slovanské vítězství nad Germány. Krásná ukázka kroucení historie, lží a masáže zdejších lidí, ústící v krátkozraké národní uvědomění.

Wogastisburg, co to vlastně bylo? Víme, že to bylo opevněné město. Nikdo ale dodnes neví, kde to opevněné město bylo! Všiměte si také toho krásného německého názvu pro slovanské město, toto nám zůstalo dodnes – Budweiz, Tropau, Brun atd. Ale zpět k bitvě, vžijme se do tehdejší doby a použijme mozek. Značně bohatý Germán Sámo, který zbohatl a získal moc svým obchodem se zdejšími křováky, promiňte, Slovany, naštval své neméně bohaté germánské sousedy. Nešlo o nějaké Slovany nebo Germány, šlo o peníze a moc, tak to bylo prosté. Zvítězil Germán Sámo a Masaryk a jemu podobní z toho udělali vítězství Slovanů. Totální blbost, která se dodnes učí ve školách!

Už jen na tom co jsem napsal jsou vidět první známky těch polopravd a lží, které máme pod kůží. Jak budu pokračovat v psaní, bude tech perel více a více a nakonec se snad doberu i odpovědi na otázku v nadpise.

Autor: Petr Ugrin | úterý 24.3.2015 10:52 | karma článku: 5,40 | přečteno: 188x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

Chápu snahu vllády pořádně vybírat daně, nicméně platit daň z toho, že jsem dle zákona jinou daň ztržil a řádne odvedl, je na hlavu postavené. Takovéto daně nikdy platit nebudu i kdybych do kriminálu měl jít! Jde o princip!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2872x | Diskuse| Politika

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? V.

Naposledy to byl Přemysl I., o kom jsem psal. O panovníkovi, který nadevší pochybnost učinil dvě věci, které až do dvacátého století přetrvali.

3.4.2015 v 0:00 | Karma: 8,46 | Přečteno: 288x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? IV.

Pojďme pokračovat dále s Přemyslovci. Doba, kterou tu ve zkratce probereme byla zlatým věkem Přemyslovců a je základem toho, co si dnes myslíme, že je základem naší státnosti.

1.4.2015 v 0:00 | Karma: 4,63 | Přečteno: 197x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? III.

Posledně jsme zkončili prvním Přemyslovcem, Bořivojem I. Osobně období Přemyslovců zbožňuji, protože je plné národních buditelských perel, které realitu minuly velkou oklikou.

30.3.2015 v 10:00 | Karma: 5,53 | Přečteno: 210x | Diskuse| Miniblogy

Petr Ugrin

Kdo jsou Češi? Že by převlečení Nemci? II.

Zkončili jsme u slavného Wogastisburgu, který byl, podle národně uvědomělých historiků a našich učitelů, velkým vítězstvím Slovanů. Co se ale dělo dále s námi „Čechy“?

27.3.2015 v 10:00 | Karma: 4,11 | Přečteno: 91x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik