Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hanah7

14. 12. 2011 12:41
Vypilujte gramatiku,

jinak jste dost nedůvěryhodný, bez ohledu na obsah textu.

Co s půjčkou udělá MMF víme všichni, tak nemlžte. Že celá částka 200 mld. eur k záchraně eu nestačí, ví většina z nás. Že sami máme málo a musíme si půjčovat, víme také. Tak co nám chcete namluvit ? Izolaci ? Ale jděte....

Jinak nevím proč, ale vás bych za taťku strašně nechtěla. S miminkem na břiše napsat, že jste nesmlouvavý otec mi přijde tak nějak...nepřístojné.

A že nic není zadarmo ? Ale je. Například láska. Nebo vlastní myšlenky, ale ty pak u někoho zase za nic nestojí....;-)

6 0
možnosti
MP

Martin V2

14. 12. 2011 12:21
Dotaz

Jste na potvrzení svého tvrzení vhodit do placu Váš dům či byt? Když splátka nepomůže a nebude v rámci odpuštění dluhů splace, prodáte dům a euroskeptikům vyplatíte podíly?:-)

3 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

14. 12. 2011 12:35
Re: Dotaz

Půjčka sama o sobě nikdy nepomůže ... to ale víte stejně dobře jako já. Zde nejde o půjčku, ale o to jak se zachováme k našim partnerům. Řešení průšvihu EU je někde jinde než v půjčkách.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

14. 12. 2011 12:21
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec.

Když si to, co jste napsal po sobě dodatečně přečtete, myslíte si, že jste to napsal správně?

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

14. 12. 2011 12:22
Re: Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec.

Například tato věta. Když se zamyslíte nad naším rozpočtem, nakolik se vám zdá smysluplná?

"Česká republika si oněch 90 mld. půjčovat nebude. Nevím zda jste hluchý nebo nechcete slyšet. Tedy, Vaše konstrukce je naprosto lživá a akorát šíříte paniku a strach. O oněch 90 mld. chce vláda požádat Českou národní banku, která tyto prostředky již má! "

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

14. 12. 2011 12:18
jiný příklad

Dejme tomu, že máte souseda, který ma bratra gamblera. Protože je soused hodný člověk, půjčil bratrovi peníze, ale ty mu nestačily, tak si půjčil v  bance a bratrovi dal i tyto peníze, úvěr v pohodě splácí. Teď ale přijde bratr znocu s tím, že peníze nestačí a soused chce půjčit peníze pro bratra od Vás, protože v bance (aka na trhu) už nepůjčí ani jemu ani bratrovi. Takže dlužit vám nebude gambler, ale soused, který zatím nemá špatnou finanční historii. Půjčíte mu? NE! Ani v bance Vám nepůjčí velké obnosy bezúčelně - jen na spotřebu. A tohle je čistě spotřební úvěr. Protože Řecko svůj problém s rozpočtem neřeší, příští rok opět skončí v deficitu a jejich HDP se propadá do hloubek.

PIIGS jsou gambleři a trhy je mají v plánu po zásluze semlít. Ostatní evropské státy, kromě mála výjimek jsou taktéž gambleři, ale zatím hrají mariáš a ne ruletu.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

14. 12. 2011 11:52
blábláblá ...... achjo

tedy autore věřit, že když půjčíme, že se díky tomu změní přístup D a F a ostatních šmoulů k zadlužování a oni dobrovolně změní Svaz evropských socialistických republik na úsporné hladce fungující společenství ...... to nevím, jestli mám nazvat idealismem, naivitou nebo rovnou hloupostí. I malé dítě již pochopí, že pokud něco někomu vyhovuje, dobrovolně se toho nevzdá. Takže ani vedení MerkoZystánu nehodlá změnit své chování. Jediný lék je, že to celé padne na hubu. Věřte si tomu nebo ne ..... a to padne v každém případě, protože státy EU a eurozóny se evidentně hodlají zadlužovat vesele dál. K alternativnímu léku striktně vyrovnaného hospodaření totiž v EU nikdo nemíří.

0 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

14. 12. 2011 11:55
Re: blábláblá ...... achjo

jste si jisty, ze jste cetl ten spravny clanek? a ze vite, komu ma CR pujcit? nejste nahodou pretizen praci spedicniho experta?

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

14. 12. 2011 11:51
Blízký mistře, blízký

a byrokracie (ne blýzký a birokracie). Jinak, na jako dlouho a kolik, vidíte tu "rekonstrukci" ........??

1 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

14. 12. 2011 11:59
Re: Blízký mistře, blízký

Na tuto otázku nemám odpověď, jen spekulace ... může to být rychlé a levné, pokud se zbavíme nacionalismu, socialistických choutek a rozhodovat bude jeden a racionálně (třeba Němci nebo Angláni). Pokud se budeme hádat o barvy našich vlajek, pak to bude dlouhé, drahé a výsledek velmi nejistý ...

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

14. 12. 2011 11:47
To jste se do toho zamotal.

Půjčka je prý pro MMF a tak se divíte, proč do toho odpůrci pletou EU.

Hned o kousek dál však argumentujete, že z EU prý dostáváme hodně prostředků a když nepůjčíme, bude se EU zlobit.

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

14. 12. 2011 12:01
Re: To jste se do toho zamotal.

Ano, MMF chce prý tyto prostředky dát do Eurovalu ... Ovšem Euroval v takovém případě nebude našim dlužníkem, bude to MMF.

0 0
možnosti
LC

Cocik

14. 12. 2011 11:38
...

Clanky eurohujeru, kteri jsou schopni za radostneho poskakovani vyhodit financni rezervy do cerne diry, me utvrzuji v presvedceni, ze jsem udelal dobre, kdyz jsem z CR (a Evropy vubec) zmizel nekam hodne daleko. Kluci, jsou to vase prachy, uzijte si s nima celou tu eurolegraci, ale nepocitejte s tim, ze vas budeme sanovat z vlastnich rezerv, az ten vas nesmysl konecne zbankrotuje.

4 0
možnosti
MP

Martin V2

14. 12. 2011 12:23
Re: ...

Kde jste? Já stále takové místo hledám!

0 0
možnosti
J

jarno3

14. 12. 2011 11:36
Pane thatcheristo,

nějak jste zapomněl, že železnou lady dávno vypráskali železným koštětem i s jejími názory. Mohla mít úspěch, když válčila s nějakými tvrdohlavými Iry( či koho to nechala vyhladovět).. Od jejích názorů se sama Británie dávno distancuje. Vaše  rádoby zastrašování šířením poplašných zpráv už bohužel na lidi, kteří nejsou jako vy dostatečně eurohujersky bezpáteřní, nezabírá. Navíc se ho v závěru svého článku dopouštíte vy sám. Rád věřím, že vás(a vás podobné ) komentáře paní Šichtařové nadzvedávají ze židle. Fundovaný názor a realistický pohled na věc je to poslední, co mohou eurohujeři potřebovat. Zejména ne ti, co z vašich převážně virtuálních eurodotací slušně tyjí. Snad nejste jedním z nich. A vyzývat euroskeptiky k odvaze nemusíte. Té mají dost, když se dokáží postavit českému řiťolezectví. I ten buldozer je bohužel většinou potřeba. Aby se mohlo znovu stavět.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 12. 2011 11:48
Re: Pane thatcheristo,

Zlikvidovala Britsky prumysl, zeleznici a obecne tradice, tahnouci se od prumyslove revoluce Rv

0 0
možnosti
ZMPT

Zenový Mistr Pi- Tcha

14. 12. 2011 11:20
Ty naše devizové rezervy

jsou naše obrovská výhoda v momentě, kdy po nás naši věřitelé budou chtít splatit sekeru kterou máme, je nesmyslem, kdy v momentě kdy si sami dlouhodobě neumíme hospodařit tak, abychom měli vyrovnaný a nebo přebytkový rozpočet, tak abychom ještě někomu půjčovali, MMF není žádná božská instance v momentě, kdy krachnou ekonomiky typu Španělska a Itálie, tak nastane opravdová krize, budeme svoje rezervy potřebovat a zároveň kdybychom je poslali do MMF, tak je vrcholem naivity si myslet, že nám je vrátí, jelikož ani nebude mít z čeho.

Rozhodně se nevyplatí půjčovat, rozumný krok, který by měla udělat centrální banka by byl ještě navíc dluhový swap alespoň co se týče jejich depozit v eurech, měly bychom se zbavit eur, které máme, a za ně z části splatit naše dluhy, bude to mít dvojí pozitivní efekt: 1) pokud hrozí masivní inflace eura z důvodu tištění, tak je výhodné se ho zbavit teď když má ještě nějakou hodnotu 2) snížili bychom tím státní dluh a tudíž bychom neplatili tolik za úroky

3 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

14. 12. 2011 11:21
Re: Ty naše devizové rezervy

vas je tady na blogu skoda, mel byste jit rovnou radit guvernerovi CNB ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik