Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Všimnul si někdo, že u nás existuje DPH - daň z přidané hodnoty ? a to je vážení daň z hrubého zisku ! Daň z příjmu by měla být nulová respektive by neměla být vůbec.Stejně jako daň z majetku.A kdo chce podnikat v Česku,tak DPH také platí v Česku. Tak jaképak daňové ráje.

0 0
možnosti
AK

Daňové ráje samy neskončí.

Pokud má firma na Kypru daň ze zisku dosaženého jinde 0%, tak jak jí chcete konkurovat?

Zavést místo současných 19% zápornou sazbu daně ze zisku?

Jinými slovy platit jí za to, že je tak hodná a má u nás sídlo?

Sídlo si měj kde chceš, ale daň plať tam, kde dosahuješ zisku.

Daň ze zisku (z příjmu právnických osob, chcete-li zcela přesně) činila v roce 2012 Kč 130 mld. Jak ji chcete nahradit? Zvýšením spodní sazby DPH z 15 na 22 % a současně horní z 21 na 31% by to šlo. P. ministr Kalousek by s tím jistě neměl problém. Jinými slovy - můžeme se stát daňovým rájem, ale zaplatíme úlevy firmám ze svého. Nemohu říct, že by mě to nějak euforizovalo.

2 0
možnosti
VH

Když ono je to tak:

  Politici (nejen ti "levicoví") si desetiletí kupovali své voliče. Dávkami, platy, výhodami.  Kupovali se je na dluh.

   Teď přišel okamžik splácení. Splácíme my - vyššími DPH. A řveme, případně nakupujeme v okolních daňových rájích. Splácí řidiči - vysokou daní spotřební. A řvou, nebo nakupují v daňových rájích sousedních zemí. Splácí důchodci - nevalorizovanými důchody - a řveme. Splácí rodiče - sníženými sociálními dávkami - a řvou.  A teď mají splácet ti, kdo už zaplatili nejvíc - ti bohatší (mimochodem: to je opět uplácení voličů, tentokrát ideologické).  No a řvou a platbám unikají. Důsledek tolik opěvované globalizace.

   Víte, proč mají platit bohatí (čímž kupodivu nejsou myšleni dobře placení politici, tím méně výborně placení bankéři mezinárodních institucí). Proč?

   Ať zaplatí Khol, Schroder, Merkelová a Pompidou, Giscard d'Estaing, Mitterrand, a zejména Chirac a Sarkozy. Peníze nechť si připraví Hollande.  A co "vládci" Španělska, Itálie či Řecka.

   Nezapomeňme ani na prezidenty ECB, Jean-Claude Tricheta a Maria Draghi.  A mnohé další.  Ti jsou původci, viníky a měli by platit.

1 1
možnosti
PK

Proč tam nedáte třeba Margaret - v Britanii byste platit v horním levelu  50%. Víte kolik stálo sjednocení Německa, že se obouváte do Kohla (Vašeho "Khola") ...

0 0
možnosti
JK

Firmy, které platí daně v daňových rájích, by měly mít dražší silniční daň a jiné služby, které jsou placeny ze státního rozpočtu (tím nemyslím zpracování statistik ;-)). Pokud využívají naši infrastrukturu, měly by se podílet na jejím financování.

3 2
možnosti
SB

Naprostý souhlas. Dostala jste sice záporný bod, ale veškeré firmy, které provádějí činnost na našem území, používají naši infrastrukturu, ale také se v případě potřeby obracejí na naši policii apod. Z něčeho s to platit musí. Ze státního rozpočtu Monackého knížectví, jednoho z nejznámějších daňových rájů, ty peníze zcela určitě nejdou.

2 0
možnosti
DS

Tito lidé využívají stabilitu států s vyšším zdaněním a těží z tohoto prostředí. Daně pak platit nechtějí. Jinými slovy, kážou víno, pijou víno, ale druhým lejou vodu a tvrdí o něm, že to je víno.

3 3
možnosti
Foto

Daňové ráje se využívají prostě proto, aby dotyčná osoba ušetřila peníze. To je základní motiv.

Přisuzujete jim pohnutky, které evidentně čerpáte ze sebe. Samozřejmě nechtějí dávat peníze (hamižnému) státu, ale souvislost s obnovou Evropy není prioritním, dokonce ani převažujícím motivem, protože tyto ráje byly využívány dáno před EU a EUR.

5 2
možnosti

15. 4. 2013 10:30

Mimoto - do danovych raju se neodchazi, tam se jenom posilaji penize.

0 1
možnosti

15. 4. 2013 10:29

Australie taky nemiluje danove raje. Zadny stat to nedela.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS