Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

......značná část diskutéru kritizuje socialistu Bohouše za to , že slibuje ,,My vám dáme ....

a v podtextu tady zní , a kde na to vezmete - no samozřejmě oberete ty co mají - ono to nemusí být až tak pravda . Za vlády pravicových vlád , byl největší problém korupce a zlodějna , takže nezbývaly peníze na rozvoj výroby a snižování nezaměstnanosti a dopadlo to nakonec krachem tkzv.kapitalistického řízení naší země. Pokud se Bohoušovi a Babišovi podaří snížit zlodějnu a získané peníze dobře investují , zvýší se výroba , konkurenceschopnost , sníží nezaměstnanost a zvýší zisk a výběr daní , a může dojit k lepší a zvyšující se žívotní úrovní všech obyvatel. A kdyby ještě vláda konečně našla odvahu pojmenovat některé věcí pravým jménem a podle toho upravila zákony , např.podpoříme tři děti v rodině a na další nedala žádné příspěvky s tím , že není potřeba zvyšovat porodnost nad tři děti.Samozřejmě by to většinovou společnost nepostihlo, protože jen zcela vyjímečně se v běžných rodinách rodí víc jak tři děti - ty se rodí jen u těch , kteří žijí právě z dětských příspěvků , takže by ztratili zdroj svých příjmu , který získávají na úkor těch , kteří pracují a odvádějí daně............:-P:-P

1 0
možnosti
Foto

Jen bych chtěl připomenout, že největší problém korupce byl i za levicových vlád. Jen pro připomenutí - Standa Grossů a jeho příspěvek Chrenkovi a zpětný dar, Fenclovy pozemky, které nakoupil jen několik měsíců předtím, než se zázračně rozhodlo, že právě na nich bude dálnice. Gabriel Večeřa, kterému přiklepl ministr Zgarba pozemky za slabé 2 miliardy.

Pane Chovanče, pokud chcete psát o korupci, ověřte si všechny data. 

Trvám na tom, že rozdávat z cizího umí každej nekňuba.

2 0
možnosti
Foto

Stěžejní je myslím konstatování: „práva bez povinností“. To je tak universální odpověď, že lepší nelze definovat.

2 0
možnosti
PK

Karma,znám ale sprostší slovo-nárok

1 0
možnosti
JH

Nemohu nesouhlasit, ale přesto jste těch práv v závěru vyjmenoval příliš mnoho. Právo na svobodné nakládání se svým životem (nikoliv na zdraví nebo jakousi péči), právo na SPRAVEDLIVÝ proces, právo na držení majetku a svobodné nakládání s ním, právo bránit sebe, svou rodinu a svůj majetek jakýmikoliv prostředky. Tak to vidím já.

1 0
možnosti
Foto

A ejhle: najednou vnímáme práva přirozená a vedle nich „pseudopráva“ umělá. Jenže Magna Charta těch umělých stanovila příliš mnoho a ta přirozená jakoby zamlčela.

3 0
možnosti
PC

Mit na neco pravo jeste neznamena automaticky mit na neco narok. Napriklad kazdy ma pravo vlastnit vilu. Ovsem neexistuje zadny narok vlastnit vilu takze ani neexistuje nikdo kdo by prideloval vilu tem kdo ji jeste nemaji :) Takze budte v klidu, veta "Mam pravo" zas neznamena tolik jak to vypada :)

4 1
možnosti
LM

Vždycky bude větší to stádo s nataženou prackou chtějící okrást ty schopnější.

8 1
možnosti
Foto

a bude hůř, protože - co slibuje Bohuš Sobotka - MY vám zvýšíme dávky, MY zajistíme vyšší důchody. MY myšleno socánci, kteří o tyto peníze připraví ty, kteří se starají sami o sebe a ve smyslu obsahu článku blogera mají zodpovědnost za vše, co naplodí, udělají a vyrobí.

Autentická pravice v této zemi chybí, protože ta musí naopak korigovat socialistické experimenty a říci jasně, že kdo nepracuje, bude prostě mít méně v kastrolu. Absolutní sociální spravedlnost je chiméra, nikdy nebyla a nebude. Pokusy o její nastolení končívají Kambodžou....

5 1
možnosti
MI

M69a19r43t72i64n 82I72g35u55e

28. 11. 2013 10:47

Karma jednoznačně. Předstupte ale před socialisticky (čtenáři, všímej si tvaru toho slova, jaký jsem použil) smýšlející spoluobčany a vmeťte jim, že nic z toho co po státu samozřejmě (po právu?) vyžadují zadarmo není, a musí to zákonitě ubýt někde jinde. K hlavní myšlence - existují listiny základních lidských práv a svobod, a já si výborně umím představit i listinu základních lidských zásad a povinností. Vlastně si myslím, že je hrubá chyba že taková listina nikde neexistuje od začátku souběžně s tou první, protože člověk zkrátka není dostatečně vyspělý (čest výjimkám), aby se bez té druhé obešel ...

8 0
možnosti
Foto

P87e26t23r 96U20g62r23i27n

28. 11. 2013 10:50

Osobně bych onu Listinu základních práv a svobod proškrtal tak o 70%, pak by té druhé, o které píšete, nebylo ani třeba ... .-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS