Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

....zabití malostí, když primitiv zvítězil nad silou moudrosti...

no potrénujte ty lvy a Otakary...z vás by byl přesný exemplář "krajánka" takový ten typ Toníka KratochvílůRvRvRvRv

0 0
možnosti
DH

D69a51v34i64d 88H51r15b85e91k

29. 10. 2014 11:06

Ach bože, do čehos to duši dal. Nebo po vzoru vámi opovrhovaných Dobrovského a Jungmanna také holdujete etanolu? Zkuste se dovzdělat v historii a nepište bludy.

1 0
možnosti
Foto

Ano, Karel IV byl Lucemburk. Jenže Lucembursko bylo v jeho době silně frankofonní, sám měl francouzkou výchovu, takže podle Vašeho etnického kádrování by měl být francouz. Sám by ovšem Vašim starostem nerozuměl, vůbec by je nechápal. Byl příslušník panovnického rodu a tudíž univerzalista. Vždyť panovnické rody se míchaly mezi sebou napříč Evropou a o národnosti by bylo velmi obtížné hovořit:-)

1 0
možnosti
KK

Pane Ugrine věnujte se prosím více studiu dějin a nepleťte si pojmy.Už více než tisíc let se ve středoevropském prostoru bojuje na život a na smrt o nadvládu nad tímto územím.A to o nadvládu definitivní, t.j.zničení a vymazání jednotlivých národů.To je cíl snažení germánského obyvatelstva pod názvem "Drang nach Osten".To si nevymyslel ani Masaryk, ani Palacký.To je holá skutečnost.Osud polabských slovanů Vám nic neříká?Byli to snad němci?A co Horní a Dolní Lužice?To, že český národ si udržel svoji svébytnost je zásluha mnoha předešlých generací obyčejných lidí.Ohromný vzestup českého živlu v 19.století bylo podle Vás co?To, že Masaryk svojim "čechoslovakismem" zlomil duši českého národa cítíme dodnes.Královské rody, kterými se ohánite jsou z velké části propojeny příbuzenskými vazbami a vůbec to není nic vzláštního po celé Evropě a ani nikdy nebylo.Rozhodující vždy bylo, co tyto konrétní osoby dělali v prospěch, či neprospěch jím svěřeným národům.Zdá se, že Vám na nějakém českém národě nezáleží a podle toho se chováte.Tak Vás to naučili ve škole a s tím již půjdete celý život.Navzdory mému přijmení moji předkové neváhali za český národ položit život.Vy podle Vašich vyjádření budete třeba i marťanem, jen když budete mít pohodlíčko.

0 0
možnosti
Foto

P61e58t71r 63U81g13r40i41n

28. 10. 2014 20:01

Dějiny Masarykových vymývačů mozků jsem si už přečetl a taky jsem prostudoval ty skutečné dějiny ... a pak se takvým co například říkají, že Bílá hora byla katastrova pro Čechy musím jen smát ... to byla velká klika! Kdyby ryby bylo opačně, byl by zde dne bundesland Bohmen. Jo a Václav si rikal Dux Bohemorum, jinak von Bohmen. A proč bylo České království tak žádané, to se optejte odkazu Otakara I., ten za to může ... první mezi zemi císařství, jedno ze tří království a vojensky nejsilnější a od krále Jana byl českáý král vždy římským císařem až do roku 1806 ... a to díky Otakaru I. a Václavovi I. .... Otakar II. už jen těžil z práce těchto dvou, to pak i Karel IV. a další ... to jsou dějiny ... ne ta naše republiková vymejvárna ve snaze ospravedlnit Československo a nenávist k Němcům ... Češi jsou převlečení Němci, to je prostě fakt a dokud si to nepřiznáme, nedospějeme a s vlasní historii, tou reálnou, se nevyrovnáme a budeme mluvit jako Vy ... je mi z Vás smutno i když máte krásné české příjmení :-D

0 0
možnosti
Foto

Váš pohled je Váš pohled. Nicméně juknout nejdříve do nějaké dějepisné knížky by neškodilo, aby Vás pak někdo neměl za "císaře pána".

Původní Masarykova idea byla přetvořit R - U na moderní federaci podle amerického vzoru. Jenže tlak českých a maďarských nacionalistů byl tak silný (nehledě ještě na jistý odpor ze strany některých států), že musel (a nerad, jak se vyjádřil v rozhovoru s jedním historikem - "...vždyť já jsem vlastně taky takový rakušák...") ustoupit. A také vyjádřil pochybnost o tom, že maličký stát přežije - "...pokud vydrží 50 let, nebudu mít už o jeho osud starost..."

A další památný výrok: "Češi si nedovedou vládnout."

Rozpad R - U byl, bohužel, nevyhnutelný z výše uvedených důvodů. Ale byla to chyba, která se nám vymstila, jenže naše horké nacionalistické palice se z toho nepoučily.

2 0
možnosti
Foto

P61e88t28r 20U67g38r20i71n

28. 10. 2014 19:53

Jednoznašně +. Jen s jednou věcí bych nesouhlasil. Češi si vládnout dokážou, ale strašně jim chbí to Rakouské zrcadlo.

0 0
možnosti
JS

Zcela zaslouženě.  RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

Ano , máme demokracii a tak se mohou publikovat i blbosti!Rv

1 0
možnosti
AS

A16d82a98m 68S52t52a23v74a

28. 10. 2014 16:50

Česká televize byla na dnešní sváteční vysílání naprosto nepřipravená! Jednak píšete o jakési milé mladé dámě. Taky na mne tak působila, ano, dokonce o sobě i leccos pověděla, ale vlastně ji nepředstavil ani ten moderátor slavnosti, a co je závažné, ani ČT. A to je vážná chyba, jakož i komentování J.Železným předávání vyznamenání panu N. Wintonovi. a W. Ch. Železný nám oznámil, že tam je několik postarších lidí, to ano, to měl pravdu, to jsme všichni viděli, jakož i uvedl naše potentáty, ty taky více méně známe, ale právě hosty, které neznáme, vůbec neuvedl. Např.: britská velvyslankyně byla, či nebyla přítomná? A co vlastně rodina pana Wintona, kromě paní Barbary, zřejmě dcery. Železný byl , jako již opakovaně, naprosto nepřipravený!

0 0
možnosti
Foto

P29e68t76r 78U64g49r39i75n

28. 10. 2014 20:04

V oplech možní ne, ale škodovek, bavoráků, mercedesů to vídávám dost ... a o volkswagenech ani nemluvím ... ;-D

0 0
možnosti
Foto

Áha8-o Ze všech germánů jsou největší němci češi. Nakonec mi, němci, v oplech nejezdíme. I ta článku čeština je nějak o plech, či dva;-( Bejt tam jen ten poslední odstavec, bylo by to i na palec:-/

0 0
možnosti
Foto

Áno, moje tátynek byla félika Čech a móc félika sokolófna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik