Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli jste přesvědčený, že daně se platit musí, pak je úplně zbytečné vaše hořekování, že se vám nelíbí jejich výpočet.

Svobodní lidé i když jsou pod násilím donuceni daně platit, dobře ví, že morální právo brát jim jejich majetek nikdo nemá a že tedy jde o sprostou krádež.

0 0
možnosti
SH

Je to stejné, jako platit poplatek z poplatku - viz. hypotéka - strhnou poplatek 100,- Kč za to, že vám strhávají splátku, a za to, že si vezmou stovku, si strhnou ještě dvacku (20,- Kč), jak že s tím mají práci!

0 0
možnosti
OP

V daňových zákonech nehledejte logiku ani spravedlnost.

Soudit se v ČR se státem nemá smysl. Necháte na tom mládí i zdraví.

I naši firmu "stála" poslední finanční kontrola 150 tis. Za formální pochybení.

I samy kontrolující pracovnice ústně potvrdily, že "stát nebyl na dani zkrácen ani o korunu", přesto doměřili daň i penále. Pravník mi potvrdil, že de facto mám pravdu, ale de iure to nemůžu ustát. Strávil jsem na tom 3 měsíce, pak jsem podal 32 opravných daňových přiznání a vzdal to.

4 0
možnosti

A teď si představte, že platíte daň ze superhrubé mzdy. Takže platíte daň z toho, co váš zaměstnavatel odvádí státu, takže vy to vůbec neuvidíte. Daň z daně je u nás běžná a dokud budete volit "tradiční" strany, tak ji budete platit pořád a bude jich čím dál tím víc.

5 0
možnosti
AT

Velmi špatný případ, pane Šašku. Když byla SH zavedená, tak se současně snížila daňová sazba z 19% na 15%. Takže daňové zatížení zůstalo stejné. Ale chápu, že lidem neznalým se může zdát komické zdaňovat odvody :-)

(To je také jeden z důvodů proč se současná koalice zdráhá SH mzdu zrušit - museli by zvednou procentní daň, což opticky nevypadá dobře. Přestože je to opět daňově plusmínus neutrální)

1 0
možnosti
Foto

A co takhle zaplatit a pak se obrátit na soud?

0 2
možnosti
Foto

To zda se DPH počítá z celé ceny nebo jen z 1 000 000 je otázkou jak je napsána kupní smlouva. pokud jsou poplatky RK a daň z převodu zahrnuty v kupní ceně pak se opravdu počítají z celé sumy. Pokud jsou zvlášť tak z nich prodejce DPH neodvádí.

DPH je u těch kdo využívají nemovitosti k podnikání zcela v pořádku.

0 2
možnosti
TD

Aniž bych se chtěl jakkoli zastávat této hnusné praktiky, tak vybírání DPH z něčeho, co už bylo zdaněno nějakou jinou daní, není v tomto absurdistánu nic neobvyklého. Například u benzínu také platíte DPH z celé částky včetně obří spotřební daně, u cigaret a alkoholu to bude asi podobné, tak proč ne u pozemku, že?

10 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Milující, ale tvrdý a nesmlouvavý otec. Jsem přesvědčený Thatcherista, protože už jsem dávno vyrostl z obecného klišé, že existují i věci co jsou zadarmo.

Seznam rubrik